International

Ministrul de Interne al Marii Britanii, repus în funcție la doar o săptămână de la demisie. Opoziția a reacționat dur

Ministrul de Interne al Marii Britanii, repus în funcție la doar o săptămână de la demisie. Opoziția a reacționat dur
standard.co.uk

Un prim scandal în prima zi de guvernare a lui Rishi Sunak. Ținta este tânăra conservatoare, ministru de interne din Guvernul lui Liz Truss.

Un „du-te vino” pentru Braverman

Suella Braverman, ministrul de interne din Guvernul lui Liz Truss, care demisionase pentru că a fost acuzată că încălcase codul de conduită de securitate al executivului, a fost repusă în funcție la doar o săptămână de la demisie și după ce plecarea ei a dus la prăbușirea rapidă a guvernului Truss.

Suella Braverman a demisionat în data de 19 octombrie 2022, publicând imediat după scrisoarea sa de demisie în care o critica deschis pe șefa ei, Liz Truss și îi cerea, voalat, demisia din fruntea guvernului britanic.

La momentul respectiv, ministrul de interne Braverman spunea că își asumă greșeala de a fi încălcat Codul de Conduită al Guvernului, după ce a trimis mailuri de serviciu de pe o adresă de e-mail personală. Atunci, Suella Braverman a profitat de această ocazie pentru a aduce critici dure și deschise lui Liz Truss, precipitând, astfel, plecarea extrem de rapidă de la conducerea guvernului britanic a liderei conservatoare.

Suella Braverman, din nou la conducerea Ministerului de Interne

Miercuri, 26.10.2022, Suella Braverman a fost repusă în funcție de noul premier al Marii Britanii, Rishi Sunak.

Întrebată de jurnaliștii britanici dacă ea reprezintă „integritatea și prrofesionalismul” promise de noul premier britanic în primul său discurs, Braverman a refuzat să dea un răspuns.

Opoziția a reacționat dur

Decizia de repunere în funcția de ministru de interne a lui Braverman a fost aspru criticată de opoziție, iar Liberalii Democrați, al treilea partid în Parlamentul de la Londra, a cerut o anchetă în ce privește repunerea în funcție a acesteia.

La momentul actual, este de așteptat ca și laburiști, care au pornit deja critici împotriva guvernului pentru decizie, să se alăture în a cere o anchetă în ce privește demisia lui Braverman din guvernul Truss.

Prăbușirea guvernului lui Truss, atuu pentru Suella Braverman

De altfel, Liberalii Democrați au vorbit inclusiv de posibilitatea ca, în timpul scandalurilor care au provocat prăbușirea guvernului lui Truss, să fi existat promisiuni pentru Braverman în spatele ușilor închise, citează digi24.ro.