Actual Politică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu ia în calcul demisia din Guvern, după o discuţie cu premierul. „Analizez toate opțiunile”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu ia în calcul demisia din Guvern, după o discuţie cu premierul. „Analizez toate opțiunile”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu pare că nu mai face faţă diverselor presiuni făcute asupra sa şi e hotărât să se retragă din Executiv. Mai mult, surse guvernamentale ne-au declarat că şeful său de partid şi de Guvern, Nicolae Ciucă i-a cerut acestuia demisia. De asemenea, sursele noastre ne-au spus că Virgil Popescu nu a fost prezent la şedinţa de Guvern, acesta fiind reprezentat de un secretar de stat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu ia în calcul demisia din Guvern, după o discuţie cu premierul. „Analizez toate opțiunile”

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte toate datele pe care le deține. Mai mult, i-a cerut ca până săptămâna viitoare să vină cu un plan concret de acțiuni.

Virgil Popescu a precizat că nu a mers la locul producerii accidentului deoarece „era noapte şi nu se putea înainta”, dar dacă ar fi fost echipat corespunzător şi pe timp de zi, probabil ar fi ajuns.

„Am avut o discuţie cu şeful de tură, am primit informaţii despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Am avut o discuţie şi cu directorul sucursalei miniere. Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi o comisie va veni la CE Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă şi am solicitat deja, de urgenţă, schimbarea din funcţie a directorului sucursalei miniere, a directorului exploatării şi a şefului Carierei pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai întâmple. Nu s-a putut intra acolo, era noapte”, a declarat Virgil Popescu.

Popescu analizează inclusiv demisia din Guvern

Ministrul a prezentat datele primite din teritoriu și a spus că analizează inclusiv demisia din Guvern, ca urmare a acestui incident. El a spus că directorii din CEO Oltenia vor plăti mai mult decât cu simpla demisie.

”Vor fi mai mult decât demisii la CEO Oltenia. Nu este acceptabil să se lucreze în asemenea condiții. Voi avea date până la ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Am cerut măsurile pentru cei vinovați și planul de Investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Statul va despăgubi famiilile în viitoare ședință de Guvern.”, ar fi spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat că este posibil să demisioneze. ”Analizez toate opțiunile in functie de datele de la fata locului, inclusiv plecarea din Executiv.”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud, el menţionând că tragedii precum cea de marţi, care s-a soldat cu 3 morţi şi mai mulţi răniţi, nu trebuie să se mai întâmple. Doar doi dintre aceştia au demisionat.