Actual Diverse

Mitică Popescu, un ultim omagiu. TVR va difuza, începând din această seară, programe speciale cu marele actor

Mitică Popescu, un ultim omagiu. TVR va difuza, începând din această seară, programe speciale cu marele actor
wikipedia.org, clasicradio.ro

„Dispariția reputatului actor este o imensă şi de neînlocuit pierdere. Televiziunea Română regretă dispariţia maestrului Mitică Popescu, care a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani şi îşi modifică programele ca un ultim omagiu adus regretatului artist“, se arată într-un comunicat al TVR.

Pentru TVR, marele actor a fost cel mai longeviv colaborator permanent. Ca urmare, în aceste zile, Televiziunea Publică va difuza programe speciale în memoria artistului.

„Trec anii, trec”, dar să nu uităm că pe parcursul unei cariere fabuloase de peste 40 de ani în cinematografie şi teatru, Mitică Popescu a interpretat sute de personaje.

Programe speciale în data de 4 ianuarie 2023

 • TVR 1 va difuza astăzi, 04.01.2023 de la ora 22.00, filmul „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980). Ecranizarea romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru îi aduce pe micul ecran, alături de Mitică Popescu, pe actorii Valeria Seciu, Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici.
 • TVR CULTURAL a programat în această seară de 4 ianuarie 2022, de la ora 22.00, „Mătrăguna“, un spectacol realizat împreună cu Teatrul Mic, în care Mitică Popescu i-a avut parteneri pe Dinu Manolache, Coca Bloos, Nicolae Dinică, Adriana Șchiopu.
 • Programul va fi difuzat şi pe TVR MOLDOVA, de la ora 22.10, iar de la 22.50, pe TVR Internaţional.

Programe speciale în data de 5 ianuarie 2023

TVR CULTURAL, în data de 5 ianuarie 2023, ora 19.00, va difuza „Monştrii sacri“, în care Mitică Popescu apare alături de Coca Bloos, Ana Scarlat, Adriana Şchiopu, Ion Lupu, dar şi de cea care i-a fost parteneră în viața reală, Leopoldina Bălănuță.

Spectacolul „Monştrii sacri“ relatează jocurile sentimentale din lumea bună a personalităților artistice, dar şi o perfectă pledoarie pentru teatru şi tot universul uman pe care arta teatrală îl descoperă şi îl imaginează.

Acest spectacol aduce poveşti din culisele teatrului presărate cu agreabile mondenităţi şi adevăruri omeneşti. Povestea unui cuplu ideal de actori, care se iubesc şi se tachinează, se petrece într-o cabină de teatru din alte vremuri, apoi într-un interior sofisticat impecabil imaginat de scenograful Mihai Mădescu.

8 ianuarie 2023, „Duminica filmului românesc“, dedicată regretatului actor

În data de 08.01.2023, TVR 2 va difuza:

 • Filmul „Tufă de Veneţia“ (ora 13.00), în care îl vom vedea pe Mitică Popescu împreună cu Toma Caragiu, Marin Moraru, Stela Popescu, Octavian Cotescu, Coca Andronescu,
 • Filmul „Gustul şi culoare fericirii” (ora 20.00), în care îl vom vedea pe Mitică Popescu alături de Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Dorel Vişan, Gheorghe Visu,
 • „Iarna amintirilor“ (ora 14.20),
 • „In memoriam Mitică Popescu“ (ora 17.00),
 • „Portret recompus Mitică Popescu“ (ora 21.35).

“D’ale lu’ Mitică”

Să ne reamintim, pe scurt…prea pe scurt, despre marele actor al nostru:

 • s-a născut în data de 02.12.1936, în Bucureşti,
 • în 1967 a absolvit Institutul de Artă teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale,
 • a jucat pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, dar cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o pe „scândura” Teatrului Mic.
 • a avut o vastă activitate şi în televiziune, unde a înregistrat numeroase momente umoristice alături de Leopoldina Bălănuţă, Nicu Constantin, Sebastian Papaiani, Ştefan Iordache, Florin Piersic
 • a fost prezentatorul uneia dintre cele mai longevive producții TVR, emisiunea “D’ale lu’ Mitică”, difuzată din 1999 la postul TVR 2.
 • a introdus în casele telespectatorilor reportaje sociale şi poveşti din zona rurală spuse cu un haz inconfundabil timp de 24 de ani.

Până mâine seară, la ora 19.00, cei care vor să-i aducă maestrului un ultim omagiu, o pot face la Teatrul Mic din București, acolo unde este depus sicriul. Vineri, Mitică Popescu va fi înmormântat la Cimitirul Belu.