Actual Social

Monstrul din Caracal își așteaptă sentința. Procurorii au cerut ani grei de închisoare pentru Gheorghe Dincă

Monstrul din Caracal își așteaptă sentința. Procurorii au cerut ani grei de închisoare pentru Gheorghe Dincă
Arhivă

Procesul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că le-a răpit, violat și apoi ucis pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), s-a încheiat. Tribunalul Olt a anunțat că sentința se va da pe 12 august.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Joi, procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi. Parchetul ar fi putut solicita condamnarea pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă, acesta împlinind 69 de ani.

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Gheorghe Dincă a avut dreptul la ultimul cuvânt în fața instanței, în care a cerut să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens. Avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său.

Luiza Melencu

Familia Alexandrei ceruse achitarea pentru omor

La termenul precedent, familia Alexandrei Măceșanu, prin intermediul avocatului, a cerut achitarea lui Gheoerghe Dincă pentru cele două infracţiuni de omor. Însă Tribunalul Olt a respins cererea de schimbare a încadrării juridice. Prin acest demers, adică necondamnarea pentru omor a lui Dincă, mama Alexandrei spera ca certificatul de deces al fetei să fie anulat și astfel, căutările ar fi fost reluate. De altfel, familia nu s-a împăcat niciodată cu idea că Alexandra nu mai este în viață.

Alexandra Măceşanu a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, în 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Dată dispărută, a doua zi fata a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă,strigând că e sechestrată și cerând ajutor. Însă poliția a așteptat până dimineață ca să intre în curtea acestuia. În curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate. Cazul a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, în 14 aprilie 2019, în timp ce era luată „la ocazie”, la fel ca Alexandra.

Dosarul Caracal a fost trimis în judecată în 15 ianuarie 2020

Procurorii DIICOT descriu în rechizitoriu cum l Gheorghe Dincă le-a răpit și ucis pe cele două fete: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă. Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina „la ocazie”, le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.