Actual Diverse

Moș Crăciun are multe nume, voi câte știți?

Moș Crăciun are multe nume, voi câte știți?
Infoactual

Câte bordeie atâtea obiceiuri. În multe țări este cunoscut sub numele de Moș Crăciun sau Father Christmas, dar în alte părți ale lumii, el este cunoscut sub multe nume diferite. Care sunt acestea, în cele ce urmează.

Moș Crăciun are multe nume, voi câte știți?

În multe țări i se spune Moș Crăciun. Dar există și alte state care au diferite denumiri ale aceluiași Moș cu barbă albă, îmbrăcat în manta roșie sau albastră.

Câte dintre acestea nume știați? Iată lista lor, în cele ce urmează:

Kris Kringle: Un nume folosit în Statele Unite și Canada, derivat din numele german Christkind, care înseamnă „copilul Hristos”.
Sfântul Nicolae: Baza originală pentru figura modernă a lui Moș Crăciun, Sfântul Nicolae a fost un episcop din secolul al IV-lea, cunoscut pentru generozitatea și bunătatea sa, în special față de copii.
Père Noël: Numele francez al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Moș Crăciun”.
Sinterklaas: Versiunea olandeză a lui Moș Crăciun, despre care se spune că trăiește în Spania și aduce cadouri copiilor în seara zilei de 5 decembrie.
Weihnachtsmann: Numele german al lui Moș Crăciun, care înseamnă „omul Crăciunului”.
Joulupukki: Numele finlandez al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Capra de Yule”.
Papai Noel: Numele brazilian al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Moș Crăciun”.
Babbo Natale: Numele italian al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Moș Crăciun”.
San Nicolás: Numele spaniol al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Sfântul Nicolae”.
Rozhdestvenskiy Ded Moroz: Numele rusesc al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Bunicul Frost”.
Mikulas: Numele maghiar al lui Moș Crăciun, care derivă din numele Sfântului Nicolae.
Daidí na Nollag: Numele gaelic irlandez al lui Moș Crăciun, care înseamnă „Moș Crăciun”.

Moș Crăciun este, de asemenea, cunoscut pentru costumul său roșu, dar nu a fost întotdeauna așa. Înainte de poemul din 1823 „O vizită de la Sfântul Nicolae”, cunoscut și sub numele de „Noaptea de dinaintea Crăciunului”, care îl înfățișa pe Moș Crăciun ca pe un bătrânel plinuț și vesel, cu o barbă albă, un costum roșu și un sac de jucării, acesta era de obicei un bărbat înalt și impunător, îmbrăcat într-o robă lungă și verde și o coroană de holly, care aducea bucurie și sărbătoare în sezonul de iarnă.

Mai presus de toate, să aveți un Crăciun minunat, cu sănătate, pace și bucurie. Și nu uitați să apreciați tot ce aveți frumos, pentru că undeva pe glob există copii și oameni triști care suferă, precum cei din Ucraina sau alte părți ale lumii. Un gând de pace să trimitem și spre ei!