Actual

Motiunea de cenzura initiata de PSD. Orban: „O minciuna gogonata de la cap la coada”

Motiunea de cenzura initiata de PSD. Orban: „O minciuna gogonata de la cap la coada”

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban a fost azi prezentată în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților, convocate în sesiune extraordinară.

Social-democrații susțin că liberalii au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia, iar nivelul de trai al românilor a fost redus. Ei au mai spus că Guvernul este corupt și au invocat ca argumente un raport al Curții de Conturi și o ancheta DNA privind achizițiile publice.

În replică, premierul Ludovic Orban a declarat că nu a mai văzut niciodată o astfel de moțiune manipulatorie.

Ludovic Orban: Este o minciună gogonată de la cap la coadă, iar ideea de a depune moțiunea de cenzură în situația în care se găsește în România arată iresponsabilitate, o totală sfidare a interesului fundamental pe care îl are România astăzi. Cum să laşi țara fără guvern, când ne luptăm cu pandemia, când ne luptăm cu criza economică și trebuie să implementăm planul de măsuri de relansare economică, când trebuie să pregătim anul școlar?

Premierul a mai anunțat că PNL va ataca la Curtea Constituțională depunerea unei moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară, până acum astfel de demersuri fiind făcute numai în sesiunile parlamentare. Social-democrații consideră că atacul la Curtea Constituțională este doar un tertip pentru ca Guvernul să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi: Să ataci la Curtea Constituţională o procedură legală, constituțională, un drept al opoziției de a depune moțiunea de cenzură arată nu doar prostie, dar și o disperare. Guvernul trebuie demise pentru că este cel mai prost guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani și nu doar incapabil și slab, ci și cel mai corupt guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani.

Moțiunea de cenzură ar trebui dezbătută în termen de trei zile de la prezentare, dar nu a fost stabilit încă un calendar nici pentru acest lucru și nici pentru vot .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *