Actual International

Nava de război a lui Putin, înarmată cu rachete hipersonice „de neoprit”, navighează spre SUA

Nava de război a lui Putin, înarmată cu rachete hipersonice „de neoprit”, navighează spre SUA
naval photos

Nava de război Admiral Gorshkov a lui Vladimir Putin, înarmată cu rachete hipersonice mortale Zircon, ar naviga în direcția coastelor SUA.

Nava de război a lui Putin, înarmată cu rachete hipersonice „de neoprit”, navighează spre SUA. Video

Potrivit rapoartelor de ultimă oră, nava de război rusă Amiral Gorshkov este monitorizată îndeaproape în timp ce se îndreaptă spre coasta SUA. Înarmată cu formidabilele rachete hipersonice Zircon ale lui Vladimir Putin, nava se pare că se află aproape în raza de atac a Statelor Unite.

Fregata este urmărită în apele internaționale de nave NATO în timp ce își face călătoria inaugurală, se pare că este o „demonstrație de forță” a președintelui rus, scrie thesun.co.uk.

Se spune că rachetele cu capacitate nucleară Zircon sunt „de neoprit”, fiind capabile să se deplaseze cu o viteză de 6.670 mph, adică Mach 9. Acestea au o rază de acțiune estimată la 625 de mile. Se știe, de asemenea, că este încărcată cu rachete Kalibr, cele folosite în conflictul ucrainean.

Amiralul Gorshkov a fost „reperat pe radar în apele neutre ale Oceanului Atlantic – la o distanță efectivă de lansare a salvelor față de coasta SUA”, potrivit unui canal Telegram. Acest lucru nu a fost comentat, confirmat sau infirmat de Ministerul rus al Apărării.

La începutul acestei luni, nava a trecut prin Canalul Mânecii, supravegheată de nave ale Marinei Regale. Ea și-a continuat călătoria în Atlantic, unde a fost urmărită de marina portugheză. În acest moment, fregata trebuia să se îndrepte spre Africa, dar a făcut o deviere neașteptată.

Site-ul de urmărire ItaMilRadar a sugerat că, în Golful Biscaya, s-a despărțit de petrolierul Kama care o escorta și s-a îndreptat spre vest.

Ulterior, schimbându-și ulterior cursul pentru a naviga spre sud, nava a trecut la aproximativ 800 de mile vest de insula Flores din Azore. Din această poziție, nava nu se află în raza de acțiune a SUA, unde ar putea ajunge în curând dacă își continuă traseul de acum.