Info Actual

Info Actual > Politică > Nelu Tătaru în Parlament, critici dure aduse de opoziție
Politică

Nelu Tătaru în Parlament, critici dure aduse de opoziție

Nelu Tătaru în Parlament, critici dure aduse de opoziție. Sistemul de sănătate, confruntat cu probleme grave de ani de zile, a trebuit să se adapteze rapid și să corecteze urgent numeroase deficiențe pentru a răspunde la criza generată de răspândirea noului coronavirus – explică în parlament ministrul sănătății, chemat să răspundă întrebărilor deputaților pe această temă.

Ministrul sănătăţii a explicat in fața parlamentarilor că neajunsurile în sistemul medical au fost în special în lipsa echipamentului de protecție, personal insuficient și lipsa investițiilor. Nelu Tătaru a arătat că prin măsurile luate s-a evitat aglomerarea spitalelor iar guvernul a fost preocupat de prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus și crearea mecanismului de intervenție. El a afirmat că dacă s-a început cu un singur aparat de testare PCR, în prezent sunt 75 de astfel de aparate și s-a ajuns la aproximativ 11.000 de teste zilnic. În prezent, România se află într-o fază de platou a epidemiei de COVID-19 și este nevoie în continuare de responsabilitate din partea populației – a atras atenția ministrului sănătății.

Social-democrații au criticat din nou faptul că executivul nu a testat masiv populația și au acuzat că nu s-au luat toate măsurile pentru a opri răspândirea infecției cu noul coronavirus. Deputatul Daniel Suciu a susținut că după 15 mai vor fi înlocuite niște restricții cu alte restricții.

În schimb, liberalii spun că sprijină toate măsurile pe care le-a luat și le va lua în continuare ministrul sănătății. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a acuzat pe social-democrați că nu se fac testări în județele conduse administrativ de PSD.

USR a cerut transparență totală în privința achizițiilor făcute în timpul crizei medicale și a datelor privind sănătatea publică. Dezbaterile din plenul Camerei Deputaților continuă.
Realizator: Dezbaterea din această după-amiază, pe subiectul crizei de sănătate publică, va fi urmată de o alta pe teme fiscale, generată de moţiunea simplă la adresa ministrului de finanţe, acuzat de PSD că nu a luat măsuri pentru sprijinirea economiei