Actual International

Noi informații după ce mai multe persoane sunt date dispărute în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Lacul Victoria

Noi informații după ce mai multe persoane sunt date dispărute în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Lacul Victoria
Infoactual

Cel puțin 17 persoane sunt încă date dispărute în urma prăbușirii unui avion în lacul din Tanzania, țară din Africa de Est.

Mai multe persoane sunt date dispărute după ce un avion de pasageri s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania

Potrivit presei locale, aproximativ 17 persoane sunt în continuare date dispărute din avionul de pasageri care s-a prăbușit duminică, 6 noiembrie 2022, în Lacul Victoria, la Bukoba, în regiunea Kagera din Tanzania.

De la producerea accidentului și până acum au circulat diferite informații în spațiul public internațional cu privire la numărul de pasageri aflați la bord.

Cu toate acestea, potrivit șefului regional din Kagera, Albert Chalamila, avionul companiei de stat Precision Air transporta 39 de pasageri și patru membri ai echipajului când s-a prăbușit în această dimineață devreme în lac.

Albert Chalamila a declarat pentru postul de radio de stat tanzanian TBC că 26 de persoane au fost salvate până în prezent și primesc îngrijiri medicale la Spitalul Regional de Referință din Kagera.

Chalamila a mai declarat, în același context, că avionul, care călătorea din capitala comercială tanzaniană Dar es Salaam spre Bukoba via Mwanza, s-ar fi prăbușit în lac cu puțin timp înainte de a încerca să aterizeze pe aeroportul din Bukoba.

Potrivit rapoartelor inițiale ale forțelor de securitate, avionul s-a prăbușit din cauza ploilor abundente și a vântului puternic.

Echipele de salvare caută în continuare pasagerii rămași în avionul biturbopropulsor ATR 42-500.

Președintele țării, Samia Suluhu, a scris pe Twitter: „Transmit condoleanțe tuturor celor afectați de acest accident. Să rămânem calmi în timp ce operațiunea de salvare continuă, în timp ce îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute”.

Există și o veste bună în toată tragedia de duminică dimineață, prin faptul că mai multe persoane au fost salvate după ce un avion de pasageri ATR 42-500 s-a prăbușit în Tanzania, care a fost nevoit să aterizeze de urgență în Lacul Victoria din cauza vremii nefavorabile semnalate.

Potrivit presei locale NRK.no, în urma prăbușirii avionului Precision Air în Lacul Victoria din Tanzania, 15 persoane ar fi fost salvate. Avionul Precision Air, care se îndrepta din Dar es Salaam spre Bukoba, ar fi avut mai multe persoane la bord în momentul prăbușirii.

Eforturile de salvare se derulează în continuare, a relatat un martor ocular al incidentului, citat de media. În acest moment o anchetă este încă în curs de desfășurare.