Actual Diverse

Noi informații ies la iveală despre atacatorul teribilului accident din Berlin, când acesta a intrat cu mașina în mulțime

Noi informații ies la iveală despre atacatorul teribilului accident din Berlin, când acesta a intrat cu mașina în mulțime

Noi date ies la iveală după tragicul accident care a avut loc în Berlin, în ziua de joi 8 iunie 2022.

Noi informații ies la iveală despre atacatorul teribilului accident din Berlin, când acesta a intrat cu mașina în mulțime

O mașină a intrat miercuri direct într-o mulțime de oameni, care se aflau pe un trotuar aglomerat din Berlin. A fost ucisă o  profesoară care se afla într-o excursie școlară, alături de 14 elevi adolescenți care erau împreună cu ea, înainte de a se izbi frontal de fereastra unui magazin.

Teribilul accident a avut loc la ora 10:26 pe o stradă dintr-un cartier comercial aglomerat din vestul capitalei germane, potrivit primelor informații ale poliției.

Locul crimei se întinde pe două străzi, aproximativ 200-300 de metri,” a declarat în ziua tragediei, Adrian Wentzel, purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin. Poliția a precizat că 130 de salvatori s-au deplasat imediat la fața locului.

Scene de groază au găsit salvatorii la fața locului, iar acestea nu au fost făcute publice imediat. O femeie stătea întinsă pe asfaltul rece, cu semne evidente că fusese declarată moartă. Cei prezenți au fost în stare de șoc ore în șir, în timp ce unii dintre ei nu și-au revenit nici acum.

Filmul acțiunii: șoferul a intrat mai întâi pe trotuar, apoi a intrat într-un grup de pietoni, apoi s-a întors pe stradă, pentru ca apoi să revină pe trotuar și să intre în fața unui magazin, potrivit celor relatate de martorii aflați la fața locului.

Actualmente, cinci dintre victime au răni care le pun viața în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri, pentru New York Times.

Poliția a identificat șoferul responsabil de tragedie ca fiind un bărbat german de origine armeană, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Berlin.

Noi informații în cursul serii de joi au continuat să apară și pe rețelele de social media. Iris Spranger, un senator al landului Berlin care supervizează poliția din regiune, a scris pe Twitter că, „potrivit ultimelor informații„, atacatorul era „o persoană cu deficiențe mentale„.

Cei prezenți la fața locului, care au scăpat cu viață, l-au  scos din autovehicul și l-au imobilizat pe atacator, înainte să ajungă poliția, la fața locului. Mașina, un Renault Clio cu numere de înmatriculare din Berlin, s-a oprit chiar geamul, pe care ulterior l-a spart, al magazinului.  Poliția a declarat că mașina nici măcar nu era înregistrată pe numele șoferului.

O parte din reconstituirea evenimentului este, desigur, să analizăm în ce măsură a fost vorba de un act intenționat sau de un accident de circulație care ar fi putut avea loc din cauza unei situații medicale excepționale,” a declarat presei, Thilo Cablitz, purtător de cuvânt al poliției din Berlin.

Referindu-se la atacul din 2016, care a avut loc foarte aproape de locația noii tragedii situat (peste drum de locul atacului din 2016), Cablitz, purtătorul de cuvânt al poliției berlineze, a spus:

Nu am avut timp să vorbim despre acest atac: este o rană care încă se deschide în inima orașului. Toată lumea și-o amintește„. El a mai adăugat că, de atunci și până astăzi, poliția a sporit securitatea și tacticile lor de răspuns, apoi a refuzat să dea mai multe detalii în acest sens, spun jurnaliștii.

Filmul evenimentului, declarația postată de un reprezntant local, pe pagina de socializare, atestă faptul că accidentul de la Berlin nu a fost întâmplător. Chiar dacă făptașul este recunoscut ca fiind provocat de un om cu probleme psihice, a ucide oameni este o culpă și nu are nici o justificare. Decât dacă specialiștii constată nu avea discernamânt.

Foto: Captura Twitter/ Reuters