Actual Diverse

Nou caz de variola maimuței, anunță Ministerul Sănătății. Un alt bărbat, care se tratează acasă

Nou caz de variola maimuței, anunță Ministerul Sănătății. Un alt bărbat, care se tratează acasă

Aproape ziua și variola, parcă acest film trăim, în ultimul timp. Sau poate aceasta este și explicația aparițiilor dese ale ministrului sănătății, Alexandru Rafila, care a făcut apel, în repetate rânduri, la toți românii, recomandând prudență și abstinență în relații cu parteneri ocazionali, fără interacțiune apropiată cu persoanele care prezintă erupții ș.a.

Nou caz de variola maimuței, anunță Ministerul Sănătății. Un alt bărbat, care se tratează acasă

Marți, 21 iunie 2022, un nou caz de variola maimuței, diagnosticat în Romania. de această dată, este vorba despre un bărbat de 37 de ani. Pacientul cu numărul 5. Acesta are o formă ușoară și se tratează la domiciliu.

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în Romania. este vorba despre un bărbat de 37 de ani. Simptomele au apărut pe data de 18 iunie iar infecția a fost confirmată astăzi (21 iunie n.r.), în urma investigațiilor de laborator. Pacientul are o formă ușoară a bolii și este izolat la domiciliu”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății de la București.

Amintim că anterior a fost dignosticat cu variola maimuței și pacientul partener al cazului cu numărul unu în România, acesta fiind al patrulea caz de acest gen la noi în țară.

Ministerul Sănătăţii a anunţat , joi, 16 iunie, că a fost confirmat un nou caz de variola maimuței, acesta fiind al patrulea caz în România. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România. Acesta s-a prezentat la un spital din București. Simptomele au apărut la data de 12 iunie. Ministerul Sănătăţii a mai declarat că starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat, la vremea respectivă.

Trebuie evitate relațiile intime întâmplătoare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a recomandat, prin aparițiile publice, evitarea relaţiilor întâmplătoare cu persoane necunoscute, precizând că această boală este până în prezent transmisă mai degrabă pe cale sexuală. Riscul de a face variola maimuței în România este scăzut, dar este important să cunoașteți simptomele. Oricine are o erupție cutanată care arată ca variola maimuței și a fost expus la virus ar trebui să discute cu medicul de familie.

Ministrul Rafila a fost întrebat dacă există o sensibilitate mai mare a bărbaților la această boală, având în vedere cazurile existente în România.

Nu este vorba de o sensibilitate, este vorba mai degrabă de un comportament la risc, comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi, şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată, lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu-şi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute. Şi dacă există o expunere, în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci înseamnă că este bine ca persoana respectivă să se adreseze serviciului de boli infecţioase”, a mai spus Alexandru Rafila.