Actual International

Doliu în Nepal. Nu există supraviețuitori în accidentul aviatic. Noi informații despre anchetă

Doliu în Nepal. Nu există supraviețuitori în accidentul aviatic. Noi informații despre anchetă
Infoactual/arhiva

Nu există niciun supraviețuitor, în urma prăbușirii avionului Yeti Airlines, în apropierea noului aeroport Pokhara din Nepal, au declarat luni autoritățile.

Nu există supraviețuitori în accidentul aviatic din Nepal, în timp ce cutiile negre au fost recuperate. Noi informații

Nu există supraviețuitori în accidentul aviatic din Nepal, afirmă un oficial nepalez, în timp ce cutiile negre au fost recuperate. În același timp, oficialitățile responsabile cu ancheta teribilului incident, au declarat luni, 16 ianuarie 2023, presei locale, că nu există niciun supraviețuitor, în urma prăbușirii avionului Yeti Airlines în apropierea noului aeroport Pokhara din Nepal.

Tek Bahadur K.C., ofițerul șef al districtului Kaski, a declarat că cel puțin 69 dintre cele 72 de persoane aflate în avion au murit, iar salvatorii caută trupurile ultimelor persoane care sunt încă de negăsit.

Luni, 16 ianuarie 2023, a fost decretată zi de doliul național în Nepal.

Prem Nath Thakur, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Tribhuvan din Kathmandu și membru al comitetului de coordonare a operațiunilor de salvare, a declarat că autoritățile au recuperat ambele cutii negre, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj și înregistratorul de date de zbor, de la locul prăbușirii.

Acestea vor fi predate membrilor comisiei de anchetă, care au ajuns luni la locul accidentului, a declarat Thakur, citat de Washington Post.

Foto: Anish Bhattarai/AP. Cutiile negre

Zborul, după cum a relatat și Infoactual într-o ediție anterioară, a decolat din capitala Kathmandu în jurul orei locale 10:30, duminică, cu destinația Pokhara, un oraș aflat la aproximativ 125 de mile vest de Kathmandu, popular printre turiști.

Zborul trebuia să dureze aproximativ 25 de minute, iar autoritățile au fost alertate de prăbușire în jurul orei 11.00, a declarat duminică subinspectorul adjunct Rudra Thapa de la poliția din Pokhara.

Nu se cunoaște deocamdată cauza accidentului, specialiștii speră ca aceste cutii negre recuperate să facă lumină și în acest dureros caz.

Corpurile victimelor nepaleze care au fost deja identificate vor fi returnate familiilor, după ce se vor finaliza examinările post-mortem, au spus anchetatorii. Totodată, corpurile străinilor care au fost identificate vor fi transportate pe calea aerului, la Kathmandu.