Actual Lifestyle

Nuntă mare în Oradea! Deputatul Adrian Merka s-a însurat, Vlăduța Lupău și Dinu Iancu Sălăjanu au cântat

Nuntă mare în Oradea! Deputatul Adrian Merka s-a însurat, Vlăduța Lupău și Dinu Iancu Sălăjanu au cântat
Arhivă

A răsunat Oradea de cântece și voie bună la nunta deputatului Adrian Merka! Dacă la biserică a fost cununat de doi episcopi, petrecerea a fost animată de Vlăduța Lupău și Dinu Iancu Sălăjanu.

Petrecere cu ștaif în localul Armonia din Oradea. Adrian Merka, deputatul Uniunii Democratice a Cehilor și Slovacilor Bihor și lider al formațiunii politice și-a unit destinul și în fața lui Dumnezeu cu aleasa sa Georgiana, absolventă de Drept. Apoi, cu mic, cu mare, au dansat și s-au simțit extraordinar pe ritmurile Vlăduței Lupău și a lui Dinu Iancu Sălăjanu, dar și ale celebrei formații slovace Kollarovci și ale formației locale Baitar. Politicieni din toate formațiunile, foști și actuali parlamentari, șefi de instituții, toți s-au întâlnit să petreacă alături de cei doi miri.

Anul trecut s-a cununat civil, în costum popular

Anul trecut, fericitul cuplu a organizat doar cununia civilă, care a avut loc la Huta Slavia, restaurantul din cadrul unui complex muzeal deținut de consulul onorific al Slovaciei la Salonta, Miroslav Iabloncsik. A fost o nuntă cu alai de căruțe în stil tradițional, la Șinteu, un sat de munte unde populația e majoritar slovacă. Toți participanții, mirii, nașii au purtat costume tradiționale.

Amânată din cauza pandemiei, cununia din 3 septembrie a fost oficializată de către doi episcopi: PS Episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo și PS Episcopul greco-catolic Virgil Bercea. Au fost respectate toate tradițiile, inclusiv cerutul miresei și aruncatul buchetului.

Georgiana și Adrian Merka s-au cunoscut în Oradea, fiind vecini de bloc. Relația lor a început în urmă cu cinci ani, iar acum trei ani politicianul a cerut-o de soție. „Cererea în căsătorie a avut loc acum 3 ani, în cadrul unei cine romantice de Valentine’s Day, într-un mod total inedit și neașteptat, soțul meu fiind un romantic din fire”, a povestit mireasa.