Actual International

O femeie a murit și alte persoane au ajuns la spital după împușcăturile dintr-un pub în ajunul Crăciunului

O femeie a murit și alte persoane au ajuns la spital după împușcăturile dintr-un pub în ajunul Crăciunului
news.sky.com

Un ajun al Crăciunului însângerat, de aceasta au acut parte britanicii dintr-un orășel situat în apropiere de Liverpool, care au ales să se afle în acestă zi de sărbătoare într-un pub, alături de prieteni și colegi.

O femeie a murit și alte persoane au ajuns la spital după împușcăturile dintr-un pub în ajunul Crăciunului

Poliția descrie incidentul ca fiind „cu adevărat șocant și devastator”, adăugând un număr de telefon unde oamenii care au fost în preajma tragediei să ofere mai multe informații, pentru elucidarea cazului.

O anchetă pentru crimă este în curs de desfășurare după ce o femeie a fost împușcată mortal într-un pub din Merseyside în ajunul Crăciunului.

Femeia și trei bărbați au fost transportați la spital cu răni prin împușcare după incidentul imprevizibil de la pub-ul Lighthouse Inn din satul Wallasey, în Wirral, la scurt timp după ora 23.50.

Poliția a declarat că mai multe alte persoane au fost de asemenea rănite. Zona a fost împrejmuită de cordoane ale poliției, în timp ce ofițerii vorbesc cu martorii și examinează înregistrările CCTV.

Detectivul superintendent Dave McCaughrean, de la poliția din Merseyside, a declarat, citat de Sky News:

„Această investigație se află în stadii incipiente și înțelegem că acesta este un incident cu adevărat șocant și devastator care s-a întâmplat chiar înainte de ziua de Crăciun într-un local aglomerat și plin de tineri.”

Cel care se presupune a fi atacatorul a dispărut imediat după comiterea atacului. Se știe doar că acesta a plecat din parcarea pub-ului, într-un vehicul de culoare închisă.

„Îi rog pe toți cei care au fost în Lighthouse din satul Wallasey noaptea trecută și care au fost martori la incident sau care au un telefon mobil sau imagini de pe camerele de supraveghere cu ceea ce s-a întâmplat să ne contacteze de urgență, deoarece ar putea avea informații vitale pentru ancheta noastră.

Credem că bărbatul înarmat a părăsit parcarea pub-ului într-un vehicul de culoare închisă – posibil un Mercedes de culoare închisă, la scurt timp după împușcături, și suntem nerăbdători să auzim de la oricine care a văzut acest lucru să ne contacteze imediat.”

În ziua de Crăciun, la 25 decembrie 2022, s-a anunțat că femeia împușcată a decedat, la spital. Parlamentarul pentru Wallasey, Dame Angela Eagle, a descris vestea ca fiind „sfâșietoare” și a îndemnat pe oricine are informații să contacteze poliția. Politicianul britanic este primul care a scris pe Twitter: „Gândurile mele sunt alături de familia femeii care a murit și de cei care sunt răniți.”