Diverse

O greșeală a băncii a trimis un cuplu în spatele gratiilor. Cum a fost posibil

O greșeală a băncii a trimis un cuplu în spatele gratiilor. Cum a fost posibil

Cu ceva timp în urmă, Hui Leo Gao din Noua Zeelandă, a cerut de la bancă suma de 60.000 de euro pentru a-și finanța benzinăria. Atunci când a făcut transferul, banca a trimis, din greșeală, suma de 6.000.000 de euro, adică aproape 10 milioane de dolari neozeelandezi. Reprezentanții băncii au înțeles ce au făcut după câteva luni.

Când bărbatul a văzut ce i-a adus norocul, și-a scos iubita, pe Kara Hurring, la cină, unde cei doi nu s-au uitat la bani. După ce s-au sfătuit, cei doi au luat o decizie: au hotărât să lase totul în urmă și să fugă din Noua Zeelandă cu banii și copilul pe care-l au împreună. Nu s-au gândit nici o secundă ce urmări poate avea plecarea lor.

Au transferat banii în mai multe conturi

Pentru a nu da de bănuit, cei doi iubiți au transferat banii în mai multe conturi și au plecat unde au văzut cu ochii, trăind o perioadă o viață cum n-au visat, cazându-se doar în hoteluri de lux. Și pentru că aveau bani cât să facă orice le poftea inima, au ajuns și la Macao, unde au jucat la cazinouri.

La câteva luni de la greșeala imensă pe care au făcut-o, reprezentanții băncii au realizat ce s-a întâmplat și au început să caute urma banilor. S-au făcut demersuri ca cei doi să fie căutați și prinși, dar acest lucru s-a întâmplat după doi ani.

Când au fost găsiți, iubiții cheltuiseră două treimi din sumă

Când poliția a dat de urma celor doi, aceștia mai aveau doar o treime din sumă, restul a fost cheltuit. Oamenii legii au decis ca Gao să fie condamnat la 16 luni de închisoare, în timp ce iubita sa a primit doar opt luni de închisoare. Când a ajuns în fața anchetatorilor, femeia a fost extrem de sinceră și a mărturisit că niciodată nu i s-a spus adevărul despre bani. Femeia a afirmat că iubitul său i-a spus atunci că suma uriașă a fost câștigată la loterie.

Sursă foto: hotnews