Actual Diverse

O tânără din Austria a refuzat 4 miliarde de euro, moștenire de la bunica ei. Motivul este incredibil

O tânără din Austria a refuzat 4 miliarde de euro, moștenire de la bunica ei. Motivul este incredibil

Unii abia așteaptă să intre în posesia unor moșteniri mai mici sau mai mari, iar alții iată că renunță la sume exorbitante de bani. Aceasta este, pe scurt, povestea tinerei care a refuzat o sumă fabuloasă. Motivul este de-a dreptul incredibil și totuși, este adevărat.

O tânără din Austria a refuzat 4 miliarde de euro, moștenire de la bunica ei. Motivul este incredibil

De curând, Marlene Engelhorn, o tânără de doar 29 de ani, originară din Austria, a refuzat moștenirea de 4 miliarde de euro de la bunica sa, motivând gestul său cu o singură propoziție: ”Nu aș putea fi fericită cu atât de mulți bani”.

Dar cine este tânăra moștenitoare

Austriaca Marlene Engelhorn, o descendentă a fondatorului gigantului chimic BASF, a refuzat o avere lăsată de bunica sa. Și solicită impozitarea drastică a celor foarte bogați, potrivit Europa Today.

Motivul pentru care a refuzat banii

Ea a renunțat la o moștenire de patru miliarde de euro, considerând că este un privilegiu nedrept, deoarece nu l-a câștigat, dar și pentru că nu ar fi putut fi fericită cu toți acești bani.

Marlene studiază limba și literatura germană la Viena și consideră că are drumul ei propriu, în viață. Ea a declarat presei germane și austriece: „Nu este o chestiune de voință, ci de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru a primi această moștenire. Acesta este norocul pur în loteria nașterilor”.

„Nu ar trebui să fiu eu cel care decide ce să facă cu banii familiei mele, pentru care nu am muncit,” a mai precizat tânăra moștenitoare.

Ce se știe despre bunica

Bunica ei ocupă locul 687 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume realizat de revista Forbes, iar moștenirea refuzată reprezintă 90% din ceea ce i se cuvine, ca parte din testament.

O alegere controversată

Alegerea curajoasă a lui Marlene Engelhorn, austriaca descendentă a lui Friedrich Engelhorn, cel care a fondat gigantul chimic BASF, stârnește controverse în rândul austriecilor.

”Gestionarea acestei averi necesită mult timp. Nu este proiectul meu de viață. Nu este vorba că nu vreau să fiu bogată, ci doar că nu vreau să fiu atât de bogată”, a ținut să justifice gestul și prin această mențiune, tânăra aflată la începutul drumului în propria ei viață.

Foto: Europa Today