Actual International

O întâlnire istorică la Curtea Reginei Elisabeta. Lilibet și-a cunoscut străbunica în ziua când a împlinit un an

O întâlnire istorică la Curtea Reginei Elisabeta. Lilibet și-a cunoscut străbunica în ziua când a împlinit un an

Cel mai mic membru al familiei regale britanice a împlinit sâmbătă, 4 iunie, vârsta de un an. Lilibet, fetița prinţului Harry şi a lui Meghan Markle se află la Londra împreună cu părinții ei și fratele Archie cu ocazia jubileului reginei Elisabeta a II-a. Săptămâna trecută, regina și strănepoata ei s-au întâlnit pentru prima dată, scrie BBC.com.

Lilibet, strănepoata Reginei Elisabeta a II-a a împlini astăzi un an

Membrii familiei regale au transmis pe Twitter urările de ziua lor lui Lilibet – fiica ducelui şi ducesei de Sussex. Urările au venit de la Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall, precum şi de la mătuşa şi unchiul ei, Ducele şi Ducesa de Cambridge.

 

Regina Elisabeta a II-a şi-a cunoscut strănepoata

Regina şi-a cunoscut strănepoata pentru prima dată. Harry şi Meghan s-au întors la Londra pentru sărbătorile jubileului împreună cu fiica şi fiul lor Archie.

Lilibet ”Lili” Diana Mountbatten-Windsor, care s-a născut în California, a fost numită în onoarea Reginei, căreia i se spune ”Lilibet” încă de când era mică. Numele de mijloc al fetiţei, Diana, a fost ales în memoria bunicii sale.

Părinţii ei şi-au făcut prima apariţie publică, împreună în Marea Britanie, când au participat la o slujbă la Catedrala St Paul pentru a-i mulţumi Reginei. Au fost văzuți pentru prima dată de la plecarea lor în America, în 2020.

 

Cuplul a renunţat la calitatea de membri ai familiei regale la începutul anului 2020 şi s-a mutat în SUA.

Nici Lilibet, nici Archie nu au fost văzuți până acum la niciunul dintre evenimentele Platinum Jubilee.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au apărut pentru prima dată în public în Marea Britanie de când au renunţat la rolurile lor ca „senior royals” în martie 2020, eveniment supranumit ”Megxit”, scrie Variety.

Cuplul, care este stabilit în California, a revenit în Marea Britanie pentru festivităţile prilejuite de Jubileul de Platină, 70 de ani de domnie pe tron ai reginei Elizabeth II.

Azi, micuța Lilibet împlinește un an. Și-a cunoscut deja bunicul-prinț și străbunica-regină

Lilibet își sărbătorește astăzi prima zi de naștere în Marea Britanie, iar presa engleză a scris că regina și-a făcut timp să-și revadă nepotul și pe copiii lui, în cursul zilei de joi.

De asemenea, este foarte probabil ca Prințul Charles  și Camilla să-și fi cunoscut nepoții, băiatul și fetița lui Harry, într-o întâlnire privată.

Deşi au fost discreţi în timpul ceremoniei „Trooping the Color” de joi, Harry și Meghan  şi-au făcut apariţia la Serviciul Naţional de Ziua Recunoştinţei de vineri la Catedrala Sf. Paul, unde intrarea lor a atras urale puternice din partea mulţimii adunate afară.

Membrii cu funcţii ai familiei regale s-au adunat la catedrala emblematică pentru slujbă, deşi regina a lipsit după ce a anunţat joi seara că a simţit „disconfort” în timpul activităţilor şi că nu va asista la slujbă.

În Catedrala St. Paul, prinţul Harry şi Markle, care au fost surâzători în timp ce au vorbit cu membrii clerului înainte de a intra, s-au aşezat în al doilea rând, alături de prinţesele Beatrice şi Eugenie şi soţii lor.

Reamintim că Regina Elisabeta a II-a a apărut, joi, la celebrul balcon de la Palatul Buckingham, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.

Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.