International

Regina a primit un cal de cavalerie drept cadou pentru Jubileul de Platină de la președintele Franței

Regina a primit un cal de cavalerie drept cadou pentru Jubileul de Platină de la președintele Franței
apnews.com

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a oferit un cadou inedit Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu ocazia Jubileului de Platină.

Pe data de 21.04.2022, suverana Marii Britanii a împlinit 96 de ani, iar începând cu 01.06.2022, timp de 4 zile va fi omagiată la Londra și pe întreg cuprinsul Regatului Unit, cu ocazia Jubileului de Platină, care marchează 70 de ani de domnie.

Regina a primit pe data de 01.06.2022, un cal de cavalerie numit Fabulous de la președintele francez Emmanuel Macron

Pentru a deveni proprietatea permanentă a Elisabetei a II-a, în această săptămână calul pursânge, cenușiu, în vârstă de 7 ani, al cărui nume complet este Fabuleux de Maucourt, a traversat Canalul Mânecii de la Paris.

Cadoul reginei (incluzând calul, o șa și o sabie de la Garda Republicană) a fost predate, în timpul unei ceremonii oficiale la Castelul Windsor, Cavaleriei Casei Majestății Sale.

Calul oferit cadou a fost unul dintre cei 470 de cai care au servit la Garda Republicană (aceasta fiind unitatea militară de elită care ține supravegherea președintelui francez de 24 de ore), potrivit dailymail.co.uk.

O sursă prezidențială a declarat: „Pentru a sărbători Jubileul de platină al Elisabetei a II-a, președintele francez Emmanuel Macron a decis să ofere Majestății Sale unul dintre caii Gărzii Republicane”.

Acest lucru este pentru a marca dragostea Reginei pentru Franța și „o pasiune pentru călărie, care vine din copilărie”.

Calul oferit Reginei l-a escortat luna trecută pe președintele Macron de-a lungul Champs-Elysées în timpul comemorărilor Zilei VE.

Care a fost sursa de inspirație pentru stabilirea numelui de „Fabuleux

Fabuleux de Maucourt poartă numele hergheliei din departamentul Meuse din nord-estul Franței, unde s-a născut.

“Haina” gri a lui Fabulous l-a deosebit de ceilalți “membri” ai hergheliei, ținând cont că majoritatea cailor din  Garda Republicană sunt  de culoare maro și negru.

Generalul Eric Bio Farina a spus: „În prezent este calul amiral al Cavaleriei Regimentului”.

Colonelul Gabriel Cortes a spus că Fabulous este „un cal înțelept, reprezentant al regimentului, care îi va plăcea Reginei.  Înțeleg că îi place foarte mult caii gri. Sunt sigur că nimic nu o va face mai fericită”.

De altfel și Ambasada Franței a declarat că: „Franța a dorit să fie implicată în evenimentele care au loc în Marea Britanie și statele Commonwealth, ca o modalitate de a aduce un omagiu Reginei, căreia francezii sunt foarte iubiți, și de a sărbători prietenia franco-britanica”.