Actual Diverse

O nouă vânzare. De astă dată, cel mai mare producător de pâine din România a fost cumpărat de mexicani

O nouă vânzare. De astă dată, cel mai mare producător de pâine din România a fost cumpărat de mexicani
Facebook

În foarte scurt timp nu o să mai avem ce vinde. România a vândut aproape tot și mai mult decât atât, tot ce era bun și aducea venit stabil țării noastre. De această dată ne-am vândut pâinea cea de toate zilele.

O nouă vânzare.  De astă dată, cel mai mare producător de pâine din România a fost cumpărat de mexicani

Zilnic mergem la magazin să cumpărăm pâine. Pe pachet citim numele producatorului și brandul, desigur. Spunem aceasta deoarece vorbim în cele ce urmează despre un cunoscut nume care surpriză, se vinde.

Este vorba despre producătorul de panificaţie Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiţii Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacţiei.

Privind în urmă, Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel, potrivit media.

Tranzacţia este finalizată şi urmează să fie anunţată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia, menționează aceleași surse media.

Bimbo, grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH.

„Acţiunile societăţii Vel Pitar SA au fost vândute către grupul Bimbo”, au transmis ei. Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari, au spus reprezentanții NCH, confirmând astfel informaţiile Profit.ro.

Despre Vel Pitar

Unul dintre cei mai mari producători de produse de panificație şi unii dintre cei mai importanți jucători în domeniul producției şi distribuției de patiserie şi specialități de panificație.

VEL PITAR a fost formată în anul 2001, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificație: Mopariv Vâlcea, Berceni Bucureşti, Granpan Tecuci şi Panegrano Cluj.

În anii care au urmat, s-au extins activitățile, achiziționând şi alte companii cu acelaşi profil, astfel încât grupul deține în prezent 12 unități de producție în 10 oraşe principale ale țării, în cadrul cărora activează peste 2500 de angajați. Mai multe date informative putem găsi pe site-ul companiei.