Actual International

O rafală polară înfiorătoare se apropie de Marea Britanie și va aduce primele ninsori. Dar cum va fi vremea și în România

O rafală polară înfiorătoare se apropie de Marea Britanie și va aduce primele ninsori. Dar cum va fi vremea și în România
Infoactual

Schimbare bruscă de temperatură. De la cald la un aer polar înfiorător care aduce ploi și posibile ninsori în Marea Britanie. Inevitabil apare și întrebarea dar cum va fi vremea în România. Aerul polar ajunge și la noi sau ne ocolește.

O rafală polară înfiorătoare se apropie de Marea Britanie și poate aduce primele ninsori. Dar cum va fi vremea și în România

Un expert meteo a prezis zilele exacte în care Marea Britanie se poate aștepta la ninsori, în condițiile în care temperaturile scad vertiginos în noiembrie.

După un val de căldură blândă în luna octombrie, cea mai caldă înregistrată vreodată datorită curentului african care a adus temperaturi de până la 23C în unele locuri, a doua jumătate a lunii noiembrie va fi probabil un șoc, deoarece se anunță ploi de iarnă.

Meteorologul principal al British Weather Services, Jim Dale, a prezis zilele în care crede că va ninge, iar acest lucru ar putea avea loc în doar câteva zile.

O „rafală polară” răcoroasă din Groenlanda și Islanda va crește posibilitatea ca fulgii albi să își facă apariția pe măsură ce ne aproiem de sezonul de iarnă, scrie Mirror.

Temperaturile vor scădea până pe 15 noiembrie, iar până pe 21 noiembrie sudul Angliei va fi afectat de un val de frig, iar meteorologul Dale a prezis că țara va avea parte cel puțin de un strat de zăpadă.

Se preconizează că ploile de zăpadă vor lovi jumătatea superioară a Angliei în cursul nopții de 20 noiembrie, fiind așteptați 2 cm de zăpadă în apropiere de Newcastle și 1 cm pentru orașele dintre Manchester și Birmingham.

De asemenea, ploi slabe vor lovi zonele rurale și înalte din nordul Țării Galilor, iar prognozele arată că praful de peste zi nu se va topi până cel puțin pe 22 noiembrie.

Vremea în România, în noiembrie

Ultima lună de toamnă ne-ar putea aduce și primele ninsori, chiar dacă debutul calendaristic a fost unul cât se poate de bun, cu temperaturi peste normalul perioadei. Potrivit estimărilor făcute de specialiștii ANM, în luna noiembrie nu este exclus să apară primele ninsori, dat fiind faptul că temperaturile vor scădea considerabil în anumite regiuni ale țării.

„Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primul semnal, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

În România, vremea se va menţine, în general, caldă în următoarele zile, până pe 13 noiembrie a.c., în timp ce şansele de ploaie vor fi destul de reduse, cu prezenţă sporadică şi doar în anumite regiuni, după cum reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).