Actual International

O vânătoare de oameni are loc acum pentru a găsi suspectul responsabil de schimbul de focuri în masă soldat cu fetița grav rănită

O vânătoare de oameni are loc acum pentru a găsi suspectul responsabil de schimbul de focuri în masă soldat cu fetița grav rănită
Jacek-Wojnarowski/Shutterstock

Infoactual a scris anterior tragedia prin care trec londonezii acum. O fetiță de șapte ani este în stare gravă, la spital, după ce a fost împușcată în timpul unui schimb de focuri de armă, în apropierea gării Euston din Londra. Mai multe focuri de armă, răniți, iar la această oră, poliția caută, încă, suspectul atacator.

O vânătoare de oameni are loc acum pentru a găsi suspectul responsabil de schimbul de focuri în masă soldat cu fetița grav rănită

Poliția din Marea Britanie desfășoară la această oră o adevărată vânătoare de oameni după ce o fetiță de șapte ani, inclusiv alte cinci persoane, au fost împroșcate cu gloanțe, în timpul unei înmormântări la Londra.

O vânătoare de oameni este în curs de desfășurare pentru a găsi suspectul responsabil de un schimb de focuri în masă în nordul Londrei, după ce o fetiță de șapte ani a fost grav rănită împreună cu alte cinci persoane.

Potrivit relatărilor martorilor oculari, împușcăturile au avut loc după ce victimele ieșeau de la o slujbă de înmormântare, organizată pentru Sara Sanchez, o britanico-columbiană victimă a cancerului, și pentru mama acesteia, Fresia Calderon.

Trăgătorul a deschis focul în fața bisericii St Aloysius de pe Phenix Road, peste drum de gara Euston din Londra.

Poliția a relatat presei că împușcăturile au avut loc sâmbătă, la ora 13.30, adăugând că bărbatul a sărit dintr-o mașină, în fața bisericii. El a început apoi să tragă, la scurt timp după ce porumbei albi au fost eliberați de familia și prietenii defunctului.

Autoritățile londoneze numesc acest incident unul dintre cele mai grave împușcături în masă din Londra și cred acum că schimbul de focuri ar putea avea legătură cu cineva care a fost invitat la înmormântare. De asemenea, au mai spus că incidentul pare a fi un atac de răzbunare.

Cele patru femei rănite în atac au vârste de 21, 41, 48 și 54 de ani și erau însoțite și de doi copii, unul de șase ani și altul de 12 ani.

Poliția a mai spus că viața fetiței de șapte ani este pusă, în prezent, în pericol.

„Orice incident cu împușcături este inacceptabil, dar faptul că mai multe persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite într-un schimb de focuri în mijlocul unei după-amiezi de sâmbătă este șocant”, a declarat Ed Wells, comisar al poliției metropolitane din Londra, citat de Mail Online.

Comisarul a adăugat: „O anchetă privind acest atac îngrozitor este deja în curs de desfășurare, implicând ofițeri locali și detectivi specializați. Pot asigura comunitățile din Camden și nu numai că vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i identifica și aduce în fața justiției pe cei responsabili”.

Omul legii din Marea Britanie a mai spus că a crescut prezența poliției în jurul zonei unde s-a produs incidentul. Până în prezent, nu a avut loc nicio arestare în acest caz, iar poliția face acum apel la martorii oculari să se prezinte, pentru a ajuta la investigații în cazul dat.