Actual International

Opt inși i-au jupuit pe patronii de restaurante reclamând că s-au intoxicat cu mâncarea lor. Tipii au câștigat bani frumoși

Opt inși i-au jupuit pe patronii de restaurante reclamând că s-au intoxicat cu mâncarea lor. Tipii au câștigat bani frumoși
India News

Un grup de opt britanici au avut o idee și s-au gândit să o pună în practică. Ei făceau reclamații spunând că au suferit intoxicații alimentare și primeau bani de la patronii de hoteluri și restaurante în multe cazuri, pentru a nu rămâne fără clienți. Și le-a mers acestora o perioadă, cât au strâns o sumă frumoasă de bani, dar până într-o zi.

O gașcă de opt inși i-a jupuit pe patronii de hoteluri și restaurante reclamând că s-a intoxicat cu mâncarea lor. Tipii au câștigat bani frumoși până într-o zi

Un tribunal din Palma de Mallorca, Spania, a pus sub acuzare o bandă formată din opt britanici care au organizat reclamații false de intoxicații alimentare.

Întregul grup a apărut miercuri, 25 ianuarie 2023, în fața unui tribunal din Palma de Mallorca, potrivit Diario de Mallorca.

Britanicii au fost acuzați inclusiv că au încurajat și mai mulți turiști de pe insulă să raporteze că au fost victimele unor intoxicații alimentare. Scopul final îl reprezenta extorcarea patronilor de hoteluri și operatori turistici locali.

Procurorii de caz au relatat în fața instanței că aproximativ 200.000 de euro ar fi fost obținuți prin cereri frauduloase de către această bandă, care a fost acuzată de fraudă în formă agravantă și organizare criminală.

Cazurile datează din 2016 și 2017, fiind vizați turiștii britanici cazați în stațiunile all-inclusive.

Se pare că doi frați din grupul dat ar fi fost cei care au avut ideea de a folosi o companie pe care au înființat-o, pentru a trimite informațiile unei firme de avocatură din Marea Britanie, cu care aveau o relație de lucru. Documentația ar fi fost apoi folosită pentru a ridica o cerere de despăgubire, iar frații ar fi luat la final un procent din despăgubire.

Celor opt implicați li s-a cerut să își formuleze apărarea pentru a apărea din nou în instanță, în viitorul apropiat. Judecătorul a dat undă verde pentru ca acuzarea să își prezinte probele, mai scrie presa externă citată anterior.

Cei opt britanici nu au fost numiți cu nume și prenume, dar se crede că sunt bine cunoscuți în rândul comunității locale ca fiind emigranți. Dacă vor fi găsiți vinovați, potrivit legilor spaniole ei ar putea fi condamnați la închisoare pentru acuzațiile false de intoxicație alimentară.