Actual International

Organizația Trump a fost găsită vinovată de o schemă de fraudă fiscală. Fostul președinte american oferă primul răspuns

Organizația Trump a fost găsită vinovată de o schemă de fraudă fiscală. Fostul președinte american oferă primul răspuns
Infoactual

Compania fostului președinte Trump a fost acuzată că a oferit beneficii extracontabile directorilor. Mărturia fostului director financiar, în procesul de judecată, s-a dovedit a fi crucială în acest caz.

Organizația Trump a fost găsită vinovată de o schemă de fraudă fiscală. Fostul președinte american oferă primul răspuns

Trump Organization, afacerea imobiliară de familie care l-a făcut miliardar pe Donald J. Trump și l-a propulsat la Casa Albă, a fost declarată marți vinovată de fraudă fiscală și alte infracțiuni, ceea ce îl pătează pentru totdeauna pe fostul președinte și compania care îi poartă numele.

Condamnarea pentru toate cele 17 capete de acuzare, după mai mult de o zi de deliberări ale juriului la Curtea Supremă de Stat din Manhattan, a pornit de la practica companiei de a acorda avantaje extrabugetară directorilor.

Aceștia primeau apartamente de lux, Mercedes-Benz-uri închiriate, bani în plus de Crăciun, chiar și televiziune prin cablu, gratuit. Directorii lui Trump nu au plătit impozite pentru nimic din toate acestea, scrie New York Times în ediția de miercuri, 7 decembrie 2022.

Într-un interviu acordat marți seară, procurorul districtului Manhattan, Alvin L. Bragg, a vorbit despre cea mai importantă victorie juridică din cele 12 luni de mandat: condamnarea afacerii familiei lui Donald J. Trump într-o schemă de fraudă fiscală și a vorbit în mod indirect despre continuarea anchetei sale asupra fostului președinte însuși.

„Am reușit să vedem mecanismele interne ale organizației Trump: lăcomia, minciunile, înșelăciunile”, a spus procurorul Bragg, înainte de a-i lăuda pe procurorii principali din biroul său, care l-au ajutat în anchetă: „Acest lucru a fost scos la iveală de echipa superbă, Susan Hoffinger și Josh Steinglass”.

A fost nevoie de mai mult de un an și de două drumuri la Curtea Supremă, dar Cyrus R. Vance Jr., procurorul districtual din Manhattan cu trei mandate, a obținut în sfârșit ceea ce dorea: declarațiile fiscale ale lui Donald J. Trump, mai scrie presa americană.

Răspunsul fostului președinte american nu a întârziat să apară. În prima declarație de după verdict, Trump s-a declarat „dezamăgit de verdict”, dar a spus că intenționează să facă apel. El a mai spus că în acest caz a fost vorba despre directorul său financiar de lungă durată, Allen H. Weisselberg, „care a comis o fraudă fiscală în declarațiile sale personale de impozite” și nicidecum nu este vorba despre el personal.