International

Parlamentul European vrea să aibă propriul hotel. Ce plan s-a pus la cale

Parlamentul European vrea să aibă propriul hotel. Ce plan s-a pus la cale

Potrivit informațiilor oferite de Brussels Playbook, Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, se gândește să transforme în hotel o clădire deținută de instituție. Această idee nu a fost însă pe placul mai multor europarlamentari.

Conform Politico, Metsola ar fi trimis o scrisoare fostului premier Jean Castex pe data de 8 februarie, când și-a exprimat dorința ”înființării unui hotel în clădirea Salvador de Madariaga”, care face parte din portofoliul imobiliar al Parlamentului de la Strasbourg.

Dar europarlamentarii de centru stânga, precum și socialiști și democrați, dar și cei din grupul Verzilor nu au văzut cu ochi buni această dorință, susținând că cel mai potrivit ar fi să transforme una dintre proprietățile sale existente într-un hotel.

”Acordul este foarte discutabil”

Franța e de acord cu propunerea Robertei Metsola de a achiziționa un alt imobil de rang înalt în Strasbourg și consideră un lucru foarte bun transformarea clădirii Salvador de Madariaga într-un hotel și ar întări argumentul ca Parlamentul să cumpere Osmose și să mute birourile acolo.

Dar vicepreședintele Comisiei pentru bugete din partea Verzilor, Rasmus Andresen, a afirmat pentru Playbook că ”acordul este foarte discutabil”. El a explicat și de ce zilele trecute deputații verzi nu au spus nimic privind achiziționarea Osmose, așteptând ca Parlamentul să prezinte o analiză: ”Până acum, nu am auzit niciun argument care să mă fi convins că avem nevoie de o clădire nouă”.

„Nu avem informații, avem doar estimări…”

La rândul său, Nils Ušakovs de la S&D susține că ”Nu avem informații, avem doar estimări… Cum putem lua decizii dacă trebuie să ne facem presupuneri profesioniste citind ziarele franceze despre ceea ce se întâmplă cu afacerea asta? Nu așa ar trebui să funcționeze”.

Drept urmare, Administrația Parlamentului urmează să facă o analiză externă din care să reiasă dacă este nevoie sau nu de cumpărarea unei noi clădiri, care va fi gata în luna noiembrie. Dacă răspunsul este pozitiv, atunci Biroul Parlamentului, format din Metsola, cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului şi cei cinci ”interogatori” care supraveghează chestiunile administrative şi financiare, va începe o discuție despre achiziția ce e posibil să aibă loc în luna decembrie.