International

Pasionat de vacanțe, Boris Jonhson preferă plaja, tractorul sau fabrica de brocoli decât aeroporturile cu haos

boris johnson

Și jurnaliștii bitanici stau cu ochii pe premierul lor ca pe ”butelie”. Nu îl scapă din priviri nici măcar o secundă. După reportajele publicate în  presă, este evident că reporterii sunt pe urma acestuia pas cu pas.

Pasionat de vacanțe, Boris Jonhson preferă plaja, tractorul sau fabrica de brocoli decât aeroporturile cu haos

Boris Johnson a fost fotografiat în timp ce se plimba pe o plajă din Cornwall, împreună cu fiul său Wilfred, alegând să petreacă o vacanță exact în mijlocul săptămânilor de haos pe aeroporturile din Marea Britanie. În aceste zile,  milioane de oameni căutau cu disperare un concediu sau o călătorie în străinătate, după pandemie.

Premierului Johnson îi plac excursiile, cum au remarcat tabloidele britanice, în timp ce l-au surprins și pe plaja din St. Ives, unde se relaxa împreună cu soția, Carrie, băiețelul, Wilfred, dar și cel de-al doilea copil, Romy (o fetiță), care s-a născut în pandemie (decembrie, anul trecut).

Jurnaliștii fac referire, într-un amplu reportaj, la locurile preferate de premierul britanic. Premierul Boris, în loc să ia măsuri legat de greva din aeroporturi, de la biroul din Guvern, a plecat în excursie la o fermă a unui apropiat, menționează aceeași sursă media.

S-a oprit pe drum, curios din fire, și a condus un tractor, apoi a vizitat o fabrică de brocoli, din zonă.

În călătoria sa pe coasta Cornwall, Boris Johnson a condus încet un tractor pe un câmp de dovlecei și i s-a arătat o mașină modernă de plantat legume, la o fermă din Cornwall.

Premierul a urcat în cabină și i s-a arătat cum să manevreze vehiculul, apoi, acesta l-a mișcat încet, înainte, în timp ce culegătorii de dovlecei îl urmau îndeaproape, târâind legumele în lăzi, în spatele vehiculului.

Fermierul i-a arătat premierului  Johnson cum este capabilă o mașină să planteze 150.000 de plante pe zi, spunându-i acestuia că ”mașinăria este mult mai eficientă decât tehnicile tradiționale de plantare”.

Deci puteți planta o mulțime de varză‘, a spus premierul, considerând ”mașinăria” ca fiind ‘incredibilă‘ și ‘fantastică‘. El a mărturisit și că bunica sa obișnuia să cultive dovleci de premiu, adăugând că unii ‘explodau‘.

Cu această ocazie, premierul britanic a făcut referire și la dezbaterea Guvernului său pe tema obezității, reiterând ideea conform căreia cea mai bună modalitate de a pierde în greutate este să „mănânci mai puțin„.

Șederea lui Johnson în sud-vest a avut loc în timp ce britanicii se confruntă cu cozi de groază în aeroporturi și zboruri anulate în străinătate, scriu reporterii de la Daily Mail.

EasyJet a anulat 46 de zboruri într-o zi de weekend, iar cozi uriașe au fost observate din nou pe aeroporturile din Bristol, Manchester și Heathrow. Personalul de cabină al Ryanair din Spania a anunțat că va intra, de asemenea, în grevă, în această vară, ceea ce îi va afecta și pe călătorii din Marea Britanie. Iar angajații celui mai mare transportator aerian din Europa, după numărul de pasageri, protestează față de condițiile de muncă.

Toate acestea anunțuri privind trasportul aerian au fost făcute, în timp ce Boris Jonson vizita, liniștit, ferma din Cornwall sau se plimba pe undeva, departe de forfota orașului.