Diverse

Patriarhia Română a anunțat programul pentru ziua de Bobotează. S-au pregătit 26.000 de litri de apă sfințită

Patriarhia Română a anunțat programul pentru ziua de Bobotează. S-au pregătit 26.000 de litri de apă sfințită

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Patriarhiei Române, pentru sfânta zi a Botezului Domnului, au fost pregătite pentru credincioși 13.000 de sticle cu apă sfințită, reprezentând 26.000 de litri.

Vor fi pregătite și 5000 de pachete cu anafură

Sfințirea Agheasmei Mari va avea loc pe data de 5 ianuarie 2023 într-un spațiu special amenajat, fără accesul la credincioși. De asemenea, Patriarhia Română va pune la dispoziția credincioșilor și 5000 de pachete cu anafură.

Apa sfințită va începe să fie distribuită pe 6 ianuarie, începând cu ora 7.00

Patriarhia Română a anunțat că distribuirea apei sfinte va avea loc vineri, 6 ianuarie 2023, începând cu ora 7.00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală. Fiecare credincios va primi o sticlă cu doi litri de Agheasmă Mare şi un pachet cu anafură. Între orele 09:30 – 11:30, va avea loc Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Credincioșii vor fi stropiți cu apă sfințită

Trei ierarhi vor săvârși slujba sfințirii Agheasmei Mari începând  cu ora 12.00, iar ulterior participanții la slujbă vor primi binecuvântarea, fiind stropiți cu Agheasma Mare.

Ce beneficii uriașe are Agheasma Mare

Uriașele beneficii ale apei sfințite de Bobotează sunt arătate chiar în textul rugăciunii: „Și-i dă ei harul izbăvirii și binecuvântarea Iordanului. Fă-o pe dânsa izvor de nestricăciune, dar de sfințenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire.

Îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toți cei ce se vor stropi și vor gusta dintr-însa să o aibă spre curățirea sufletelor și a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfințirea caselor și spre tot folosul de trebuință…”.

Agheasma Mare se consumă doar opt zile

Apa sfințită se consumă timp de opt zile începând cu ziua de Bobotează și se bea pe stomacul gol, pentru că cifra opt simbolizează veșnicia. Agheasma mare se poate folosi de orice persoană, spre mângâierea sufletului și a trupului și spre nădejdea pocăinței.