Actual Diverse

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19 au murit mai mulți vaccinați decât nevaccinați. Există o explicație

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19 au murit mai mulți vaccinați decât nevaccinați. Există o explicație
Infoactual

Câteva luni în urmă, președintele Biden, citat de presa din America, a spus că asistăm la o „pandemie a celor nevaccinați”. Și cu toate acestea, un nou raport dă peste cap această opinie inițială a experților americani și relevă o situație recentă care atestă că în ultima perioadă, peste tot în lume, au murit mai mulți vaccinați decât nevaccinați.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19 au murit mai mulți vaccinați decât nevaccinați. Există o explicație

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 au murit în număr mai mare decât cele care nu au fost vaccinate împotriva virusului, pentru prima dată de la debutul pandemiei în SUA, se arată într-un nou raport.

Analiza care este realizată de Kaiser Family Foundation a constatat că 58% dintre decesele cauzate de COVID-19 în luna august au fost înregistrate la persoane care au finalizat cel puțin seria primară de vaccinuri, potrivit KFF, scrie WashingtonTimes.

„Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinați”, a declarat Cynthia Cox, vicepreședinte la Kaiser Family Foundation, pentru Washington Post. Ea făcea trimitere la declarația anterioară a președintelui Biden care anunța public, anterior, că se îmbolnăvesc cei nevaccinați.

Persoanele vaccinate reprezentau 23% din decesele cauzate de COVID în septembrie 2021, iar până în luna februarie a acestui an, acest număr a crescut la 42%.

Există o explicație

Specialistul Cox a spus că această schimbare are sens, deoarece majoritatea oamenilor și-au făcut până acum seria primară de vaccinuri COVID. Aproximativ 68% dintre americani au primit injecția.

Ea a mai subliniat că vârstnicii care sunt cei mai expuși la riscul cel mai mare de contractare a virusului sunt și cei mai predispuși la vaccinarea împotriva virusului și că eficacitatea vaccinurilor scade în timp, în timp ce apar noi variante.

Mai mulți specialiști, printre care și cei britanici, au spus că virusul a suferit mutații. Ca orice organism viu, el învață să se adapteze și să supraviețuiască, ocolind influența vaccinului în forma veche.

Cu toate acestea există și o veste bună: rapelurile s-au dovedit eficiente în prevenirea crizelor mortale de boală, se menționează în același raport. Și aceasta deoarece fiecare organism reacționează în felul lui, aici fiind și dilema cea mai mare a specialiștilor din întreaga lume.