Actual Diverse

Performanță de Cartea Recordurilor! Iată cât grâu a recoltat o firmă din Ilfov în doar 8 ore

Performanță de Cartea Recordurilor! Iată cât grâu a recoltat o firmă din Ilfov în doar 8 ore
Facebook

Agricultura din România face și performanță. O firmă din Ilfov a intrat Cartea Recordurilor după ce a reușit să strângă o recoltă uriașă în numai opt ore.

Recent, Guinness World Records a înregistrat o nouă performanţă pentru agricultura din țara noastră. Firma AgroConcept, din Șindrilița, comuna Găneasa, Ilfov, a recoltat peste 400 tone de grâu în numai 8 ore, o cantitate ce poate fi transportată cam de 16 TIR-uri.

Echipa care a realizat recordul

Ferma care a înregistrat recordul mondial se numește Geo & Costi Agrostar, iar principalul pion în realizarea acestei performanțe a fost combina cu ajutorul căreia a fost strânsă recolta de pe câmp. Munca a fost realizată pe 4 iulie 2022, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) cu Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, care a fost manevrată de o echipă de 4 oameni, fiecare în ture de câte 2 ore. Utilajele de suport au fost două tractoare New Holland, un T8.410 şi un T7.315 HD, două remorci de transfer de 30 m³ şi trei camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

Cele 403,64 de tone de grâu din soiul Glosa au fost recoltate de pe o suprafaţă de 65,68 de hectare, cu o medie de recoltare de 50,45 de tone pe oră, 6,15 tone/hectar, şi un consum mediu de combustibil de 1,91 litri per tonă recoltată.

„Combina ideală pentru fermele din România”

„Dorinţa noastră a fost să dovedim performanţele unei combine ideale pentru fermele din România, ca şi capacitate şi caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiţii locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc şi cu o echipă AgroConcept”, a declarat Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept (importatorul New Holland în România), conform adevarul.ro.

Un reprezentant Guinness World Records a certificat acest record mondial.