Actual International

Peste 32 de persoane, răpite într-o gară din Nigeria. Oameni împușcați, morți și răniți pentru un motiv șocant

Peste 32 de persoane, răpite într-o gară din Nigeria. Oameni împușcați, morți și răniți pentru un motiv șocant

Întâmplarea aceasta nu este singulară, în Nigeria și este bine de știut, mai ales de către oamenii care preferă călătoriile, în scop de turism, lucru sau afaceri.

Peste 32 de persoane, răpite într-o gară din Nigeria. Răpitorii au un motiv terifiant

Terifiant. Un număr mare de bărbați înarmați ar fi intrat într-o gară din sudul Nigeriei și au tras cu AK-47 în aer, înainte de a răpi călători și personal.

Autoritățile din Nigeria au lansat o operațiune de căutare și salvare, după ce bărbați înarmați au răpit cel puțin 32 de persoane.

Potrivit rapoartelor locale, incidentul a avut loc într-o gară din statul Edo, în sudul Nigeriei, după ce bărbați înarmați au intrat în gară trăgând cu AK-47 în aer. Aceștia au adunat apoi toate persoanele, inclusiv călătorii și personalul gării, înainte de a le duce într-o pădure din apropiere.

Martorii oculari, citați într-un reportaj al BBC, au declarat că unele persoane care au încercat să fugă au fost împușcate sau au fost rănite de gloanțe.

„Mulți oameni începuseră să folosească trenul, deoarece drumul local devenise o zonă interzisă, fiind colectate răscumpărări uriașe de la familiile victimelor răpite”, a declarat Chris Osa Nehikhare, purtător de cuvânt al guvernului statului Edo.

Motivul, unul terifiant. Nigeria a fost martora unei creșteri a incidentelor de răpiri pentru răscumpărare, în afară de faptul că oamenii înarmați vizează și alte comunități din motive politice. În cazul dat era vorba despre bani în schimbul vieții oamenilor.

Între timp, relatările presei locale atestă că, în cazul dat, doi copii au fost eliberați de răpitori, iar o femeie cu un copil a reușit, de asemenea, să scape.

Țara a fost, de asemenea, martora unui masacru major în 2022, după ce simpatici pasageri ai unui tren au fost uciși de bărbați înarmați, în timp ce mai mulți au fost luați ostatici.

Forțele de securitate au salvat șase dintre cele 32 de persoane care au fost răpite. De asemenea, un suspect a fost arestat.