Actual

Petre Daea face anunțul momentului! Când scad prețurile unor alimente

petre daea, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale (sursa foto: antena3.ro)
sursă foto: antena3.ro

Cetățenii din țara noastră se confruntă de luni bune cu prețuri mari la raft la magazine și supermarketuri, în special la alimentele de strictă necesitate. Coșurile de cumpărături sunt în prezent din ce în ce mai „subțiri” , căci creșterea prețurilor cu a coincis în mod echilibrat și cu majorarea veniturilor.

În acest sens, o bună parte din responsabilitate revine conducerii țării, membrilor Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, este un om politic ce a ieșit adesea cu declarații în ceea ce privește situația alimentelor de bază ce se găsesc în comerțul din România. De această dată, oficialul vine cu afirmația potrivit căreia prețul unora dintre produse vor scădea în perioada următoare.

Daea: „Tot timpul sunt cu ochii pe rafturi”

„Va veni timpul când preţurile se vor linişti, piaţa s-a liniştit şi vom vedea în continuare o stabilitate a preţurilor, la unele produse chiar o scădere a preţurilor de consum, în mod deosebit la cele care apar acum. O să vedeţi şi în piaţă o ofertă, zic eu, generoasă. Aţi văzut ceapa verde, aţi salata, văzut ridichiile, varza timpurie. Vă uitaţi şi la ulei, la pâine şi celelalte preţuri n-au crescut, sunt stabile şi le vedem în continuare ca o tendinţă de scădere a lor, pentru că şi importurile au început să scadă”, spune ministrul Agriculturii, Petre Daea, în timpul unei conferințe de presă.

Oficialul specifică faptul că urmărește permanent situația prețurilor din prezent regăsite la magazine și susține că situația se va îmbunătăți, pe alocuri, în perioada care urmează: „Tot timpul sunt cu ochii pe rafturi, dar cu siguranţă preţurile vor scădea. Eu cumpăr de la oamenii din piaţă. Ultima dată am dat 1.000 de lei pe toate produsele pe care le-am luat de acolo: miere, brânză, cârnaţi. Produse româneşti excepţionale şi vă îndemn să vă duceţi să cumpăraţi de acolo”, explică Petre Daea, citat de stiripesurse.ro.

Importanța fermei românești

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost întotdeauna adeptul importanței industriei agricole, fiind cunoscut pentru discursurile sale „cu patos”: „Discutăm de principiu, de la fermă la furculiţă. Să ştiţi că dacă fermă nu e, cu furculiţa n-ai ce face”, declara anterior oficialul. „Din acest punct de vedere, trebuie să ne conducem atent şi extrem de riguros pe drumul pe care îl creionăm printr-o decizie la un moment dat şi continuitatea în agricultură este cheia succesului, indiferent în ce perioadă de timp te afli”.

„Întreruperea acestor mecanisme, întreruperea unor acţiuni nu poate să aducă împlinirea obiectivului. Iată de ce şi în momentele acestea în care, dacă te uiţi la timp, zice în februarie n-ar trebui să ieşim în câmp, trebuie să lucrăm la sistemul de irigaţii zi şi noapte, fără exagerare spun acest lucru, pentru a putea pune sistemul atât de necesar al ţării în funcţiune”, mai spune Daea.