Diverse

Piedone, frații Mazăre și Nelu Iordache s-au aliat în închisoare, într-un plan comun

Piedone, frații Mazăre și Nelu Iordache s-au aliat în închisoare, într-un plan comun

Chiar dacă se află în spatele gratiilor, Piedone, frații Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu nu sunt indiferenți la ce se întâmplă în afara pușcăriei. Ei s-au aliat într-o acțiune comună, în care și-au pus toate speranțele de reușită.

Cei cinci bărbați au fost impresionați de durerea unui băiat din Alexandria, grav bolnav. Fostul edil al sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a făcut un apel public, în care îi roagă pe români să facă o faptă bune și să contribuie cu bani pentru ca tânărul să poată fi operat.

Piedone a povestit că a aflat de acest caz tulburător când frunzărea ziarele. Atunci i-a văzut chipul lui Liviu, băiatul grav bolnav și a fost zguduit. Copilul urmează să împlinească 14 ani peste câteva zile.

Băiatul are nevoie de 30.000 de euro

Nu se va putea bucura de aniversare ca orice adolescent de vârsta lui, pentru că suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler. Din a patra zi de viață… Singura lui șansă de a rămâne în viață este să fie internat la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena.

Piedone a explicat totul pe pagina sa de Facebook, unde a punctat că băiatul are nevoie de 30.000 de euro.

„Atunci a fost momentul în care am aflat de Liviu și de problemele cu care se confruntă încă din a patra zi de viață”

”Trec clipe, și ceasuri, și zile, și săptămâni, și luni, dragii mei! Cum trec pentru fiecare dintre voi, așa trec și pentru mine…. Și, oricât încerc să mă detașez de tot și toate, să-mi canalizez atenția și emoțiile doar către cei dragi mie, nu pot rămâne indiferent la problemele celor din jur!

În liniștea apăsătoare a camerei mele, atunci când încercam să-mi distrag gândurile care-mi zburau haotic prin minte, mi-am impus să răsfoiesc ziare, așa cum o făceam ori de câte ori aveam puțin timp liber la birou, în timp ce-mi savuram cafeaua.

Frunzărind ziarul Libertatea, un chip mi-a atras atenția, iar gândurile mele s-au oprit din alergat. Atunci a fost momentul în care am aflat de Liviu și de problemele cu care se confruntă încă din a patra zi de viață.

„Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Atât costă tratamentul salvator”

„Cine este Liviu? Dragii mei, Liviu-Alexandru Stoian este un băiat din Alexandria care, peste câteva zile urmează să împlinească 14 ani și care suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler , iar șansa lui la viață se află în mâinile medicilor austrieci de la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena, și în mâinile noastre, dragilor!

Da, în mâinile fiecăruia dintre noi care dorește să-i redea zâmbetul și anii copilăriei! Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Atât costă tratamentul salvator împotriva maladiei morbus osler”.

„Împreună cu toți colegii mei, am donat câte 1000 de lei”

„Știu că sunt multe guri care afirmă faptul că dincolo de gratii sunt oameni fără de legi, fără de suflet, fără de empatie, dar, dragilor, nu este întocmai așa! Aici, în această altfel de lume, am întâlnit oameni în adevăratul sens al cuvântului, care, atunci când le-am spus despre Liviu, au ales să nu rămână indiferenți.

Așadar, împreună cu toți colegii mei din cadrul Secției 4 a Peniteciarului Jilava: Cimpoieru Vasile, Mazăre Radu, Mazăre Sandu, Giurescu Marius, Chelmez Ion, Toscu Bogdan, Iordache Nelu, Bleja Cornel, Mursez Lucian, Tudor Breazu și Galiuc Manuel am donat câte 1000 lei.

Acțiunea de strângere de fonduri este finanțată și publicată de Fundația Ringier și toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro. Și voi puteți contribui, dragii mei! Fie că depuneți în contul RO98BACX0000001274577001 sau trimiteți  SMS la 8828 cu textul LIVIU.

Veți putea dona 2 E pentru a-i da acestui copil șansa unei vieți normale! Împreună facem imposibilul posibil! Sănătate multă și să auzim numai de bine! Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, a notat fostul primar.

Sursă foto: facebook