Actual

Polițiștii de frontieră au descoperit 38.6 kilograme de substanță solidă, posibil opiu. Transportul valora 600.000 euro

opiu

Potrivit informațiilor DIICOT, substanța susceptibilă a fi opiu a fost descoperită în urma unui control efectuat asupra unui autocamion. Se pare că această substanță era învelită în plumb, și ascunsă în două grătare de metal.

Descoperirea a fost făcută la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, din județul Dolj!

În valoare de 600.000 euro, transportul ilegal urma să ajungă la noi în țară dacă ar fi trecut cu succes verificările de la Frontiera din Calafat. În acest moment investigațiile sunt preluate de DIICOT, și mai exact Serviciul Teritorial Craiova, iar pentru conducătorul autocamionului a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore:

”În data de 10.04.2022, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, peşte, încărcat din Turcia pentru societăţi din Franţa şi Italia”, a transmis, luni seară, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

În urma controlului preliminar au fost descoperite în lăzile de depozitare a remorcii, 480 de pachete de țigări cu timbre fiscale de Turcia, ceea ce a atras atenția polițiștilor de frontieră:

”Astfel, pe şasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare, au fost descoperite două grătare din metal. Acestea erau prevăzute cu câte un spaţiu de colectare, închis ermetic prin sudare. Existând suspiciunea că în acele spaţii s-ar putea afla bunuri interzise la deţinere, poliţiştii de frontieră au procedat la desfacerea acestora”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Se pare că fiecare cutie conţine câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanţă solidă de culoare maronie, posibil opiu, în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro.

Întreaga cantitate de substanţă va fi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

”În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.