Politică

Premierul Ciucă a fost azi general la Mărășești, când și-a ținut discursul

Premierul Ciucă a fost azi general la Mărășești, când și-a ținut discursul

Azi, 6 iulie, au avut loc manifestări omagiale la Mausoleul de la Mărăşeşti, prilejuite de comemorarea a 105 ani de la luptele din Primul Război Mondial.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent și a ținut un discurs și ca om politic răspunzător de destinele țării, dar și cu influențe venite din calitatea lui de fost militar al Armatei.

Războiul din Ucraina „a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii”, iar România se află într-un nou moment „de cumpănă istorică”, a spus Nicolae Ciucă.

„Războiul este cea mai mare tragedie prin care poate trece un popor. Nu departe de graniţele noastre, un alt popor rezistă eroic în faţa unei agresiuni nejustificate, greu de înţeles şi cu consecinţe şi mai greu de evaluat. Odată declanşat acest război al Rusiei împotriva Ucrainei, a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii. Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul şi bunăstarea noastră viitoare”.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că apartenența României la UE și la NATO reprezintă „garanţia stabilităţii economice”, precum și „garanţia siguranţei şi securităţii noastre”.

România a ales drumul său, a punctat premierul, fiind parte a civilizaţiei occidentale, şi țara noastră nu va părăsi acest drum, având obligaţia „să reziste împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste”.

„România a ales drumul său, este parte a civilizaţiei occidentale, este un stat democratic care a făcut eforturi uriaşe să ajungă un partener de încredere în rândul societăţii occidentale. Nu vom părăsi acest drum, pentru că este drumul nostru istoric. În astfel de momente, avem nevoie să exprimăm cu tărie valorile în care credem şi pe care le împărtăşim, alături de ţările partenere. Cu aceeaşi perseverenţă a înaintaşilor noştri, avem obligaţia să rezistăm astăzi pentru a proteja şi a îmbogăţi valorile democratice împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste. Ele urmăresc să genereze ură şi violenţă în cadrul societăţilor libere, au ca scop se divizeze şi să anuleze capacitatea noastră de mobilizare în faţa provocărilor”, a spus Nicolae Ciucă, fost general al Armatei române.