Actual Politică

Premierul Ciucă şi ministrul Sănătăţii rămân pe primele locuri în top. Apariţiile în presă stabilesc clasamentul

Premierul Ciucă şi ministrul Sănătăţii rămân pe primele locuri în top. Apariţiile în presă stabilesc clasamentul

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna aprilie, fiind urmat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care îşi păstrează poziţia din luna precedentă. Discuţiile pe tema războiului îl propulsează pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe locul al treilea, iar miniştrii Afacerilor Interne şi Muncii urcă mai multe poziţii, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor.

Premierul Ciucă şi ministrul Sănătăţii rămân pe primele locuri în top. Apariţiile în presă stabilesc clasamentul

Nicolae Ciucă are 25.051 de menţiuni în presa scrisă şi online, în contextul Congresului PNL în urma căruia a fost ales la conducerea formaţiunii, iar ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila a avut o mai mare vizibilitate în zilele în care a făcut declaraţii pe tema intenţiei de a transfera SMURD la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă pe locul al treilea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, urcă de pe locul 6 pe locul 4, iar pe locul 5, îl găsim pe ministrul Muncii, Marius Budăi, aflat pe locul 10 în martie.

Cele mai multe menţiuni referitoare la ministrul Muncii au fost legate de prezenţa acestuia la un protest al sindicaliştilor într-un tricou negru, pe care avea tăiat cu o dungă roşie mesajul 9,4%, aluzie la intenţia sa de a renegocia procentul alocat pensiilor asumat în PNRR, dar şi de declaraţii referitoare la  noua lege a pensiilor, la voucherele de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici şi la aprobarea Strategiei naţionale privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Ministrul de Interne Lucian Bode urcă şi el de pe locul 11 pe locul 6, cu cele mai multe menţiuni în contextul declaraţiilor făcute la evenimente de partid, odată cu desemnarea sa secretar general interimar al PNL, în schimb, ministrul Energiei Virgil Popescu ajunge de pe locul 3 în martie pe locul 8 în aprilie, prezenţa sa în presa scrisă şi online fiind mai semnificativă în zilele în care s-a întâlnit cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, urcă de pe locul 12 în luna martie pe locul 9, iar Ministrul Finanţelor Adrian Câciu coboară o poziţie, pe locul 10, vârfuri de vizibilitate fiind înregistrate odată cu declaraţiile referitoare la acordarea unui ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro, în 92 de domenii de activitate, la inflaţie, la sumele provenite din fonduri europene, estimări referitoare la creşterea economică, încasări la buget.

Pe următorul loc în top este ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, urmat de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, vicepremierul Kelemen Hunor, precum şi miniştrii Dezvoltării – Cseke Attila, Familiei – Gabriela Firea,  Economiei – Florin Spătaru şi Antreprenoriatului şi Turismului  – Constantin Daniel Cadariu.

Pe ultimele locuri din clasament se află ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Marcel Boloş, ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului – Eduard Novak, ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu, şi ministrul Digitalizării – Sebastian Burduja, care şi-a preluat de puţin timp mandatul.

Barometrului vizibilităţii miniştrilor este realizat în urma unei analize realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.