Actual Politică

Sorin Grindeanu face propuneri de candidat la preşedinţie. Îl nominalizează și pe cel mai redutabil

Sorin Grindeanu face propuneri de candidat la preşedinţie. Îl nominalizează și pe cel mai redutabil

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu nu doreşte o candidatură comună PSD-PNL la viitoarele alegeri. El susţine că, în timp ce PSD menţine procentele pe care le avea în sondajele de opinie înainte de intrarea la Guvernare, PNL înregistrează o creştere în preferinţele electoratului. În opinia liderului social democrat consideră că PNL rămâne adversar politic al PSD.

Sorin Grindeanu face propuneri de candidat la preşedinţie. Îl nominalizează și pe cel mai redutabil

„Exclud candidaturi comune, lucruri de acest tip. Sunt total împotriva acestor lucruri. Fiecare partid trebuie să-şi gestioneze lucrurile proprii”, a afirmat liderul social-democrat.

Întrebat cine crede că este câştigător în coaliţia de guvernare, Grindeanu a răspuns: Dacă ar fi în scaunul ăsta un politician din ăla veritabil, v-ar spune: poporul român, România”.

„PNL, care avea 17-19% în sondaje, acum are peste 20 de procente, în timp ce PSD se menţine la procentele pe care le avea şi înainte de a intra la guvernare.  PNL rămâne adversar politic al PSD-ului”.

Întrebat cine va fi candidatul PSD la preşedinţie, el spune că există câţiva membri în PSD care au „profil de candidat”, invocând numele lui Marcel Ciolacu şi pe cel al lui Alexandru Rafila.

El se arată convins că actualul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană, „ar fi un candidat redutabil” la preşedinţia României, subliniind că este nevoie de o „discuţie în serioasă” în PSD dacă acesta poate candida cu susţinerea partidului. Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, la Antena 3, dacă va candida la prezidenţiale.

La începutul luni mai, Sorin Grindeanu, întrebat dacă intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al României, acesta a spus: Exclus.

„Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi decât mine: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a declarat Sorin Grindeanu.