Actual

Preț carburant 25 septembrie 2023. Ce prețuri vor găsi șoferii la pompă

Prețul carburanților sursă foto: kanald.ro
sursă foto: kanald.ro

Preț carburant 25 septembrie. Costul benzinei și motorinei reprezintă un stres destul de mare pentru anumiți șoferi. Aceștia trebuie să suporte prețuri destul de ridicate, care au fluctuații mari de la o zi la alta.

Ziua de astăzi nu vine cu vești bune pentru conducătorii auto. Prețul carburantului a crescut. În aceste condiții, șoferii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un plin la mașină.

Preț carburant 25 septembrie

Există diferențe semnificative la pompă astăzi. Șoferii se vor confrunta cu prețuri mai mari. Motorina este mai scumpă, iar un plin îi va costa mai mult pe șoferi. Află cu cât    s-a scumpit carburantul astăzi.

Șoferii vor avea costuri mai mari astăzi pentru un plin de motorină. Conform prețurilor de la pompă, tarifele pentru motorină s-au majorat. În ultimele zile, au fost înregistrate creșteri de aproape 20 de bani pe litru. Dar, șoferii cu mașini pe benzină stau puțin mai bine din punct de vedere al cheltuielilor. Tarifele pentru benzină au crescut, dar nu sunt la fel de mari ca cele din cazul motorinei.

Tarife motorină și benzină

Preț carburant 25 septembrie. Ziua de astăzi vine cu o majorare de preț din punct de vedere al motorinei. Acest tip de carburant a trecut prin multe majorări în ultimele zile, ajungând la o creștere de 20 de bani pe litru. Prețul benzinei a crescut de asemenea.

Cea mai ieftină benzină standard costă astăzi 7,29 de lei pe litru. Acest tarif este în creștere față de cifrele de la pompă regăsite vineri. La finalul săptămânii trecute, benzina se găsea la prețul de 7,24 de lei, la mai multe stații Lukoil și Petrom din Capitală. În general, la restul stațiilor de alimentare, benzina standard poate fi cumpărată la prețuri între 7,30 lei și 7,51 lei. Benzina premium poate aduce costuri de la 7,75 lei la 8,16 lei pe litru.

Tarife majorate pentru motorină

Preț carburant 25 septembrie. Cea mai ieftină motorină poate fi găsită astăzi la o stație Lukoil din București. Tariful de luni este de 7,65 de lei litrul. În creștere față de valorile care se regăseau vineri la pompă, de  7,46 de lei. În general, motorina standard poate fi găsită la alte pompe la prețuri între  7,67 lei și 7,83 lei.

Motorina premium a suferit de asemenea anumite majorări. Astăzi, acest tip de carburant poate fi găsit la prețul de 8,01 lei pe litru, în creștere față de vineri. La finalul săptămânii trecute, cea mai ieftină motorină standard costa  7,92 lei litrul.  Cea mai scumpă motorină aduce costuri de 8,33 lei litrul.

Fluctuații de prețuri

Tarifele din acest an sunt mult mai mici față de anul trecut. În 2022, prețul benzinei standard era de peste 8 lei pe litru. De asemenea, un litru de motorină ajungea la prețul de 9 lei pe litru.

Un studiu realizat de Consiliul Concurenței a analizat modul în care modificările de cotații se reflectă în prețurile la pompă ale stațiilor de alimentare. Acestea au o tendință similară cu cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină, deși există o discrepanță de câteva zile. Cotația Platts servește drept preț standard global pentru benzină sau motorină. Valoarea reflectă oferta, cererea și activitatea de tranzacționare între comercianții de pe piața angro a carburanților, conform Antena 3 .