Actual

Primăria Constanța a plătit jumătate de milion de euro pe „panseluțe stradale”

Primăria Constanța a plătit jumătate de milion de euro pe „panseluțe stradale”
Citypress Constanța / Ziua de Constanța

Orașul Constanța se poate lăuda, la momentul acesta, că este cel mai „dichisit” din punct de vedere al decorării străzilor. Spațiile verzi sunt pline de culoare, după ce au fost plantate flori în jardiniere și fâșii stradale.

Primăria Constanța a plătit jumătate de milion de euro pe „panseluțe stradale”

Autoritățile locale se tot laudă prin informări publice despre acțiunile de plantare a florilor anuale în jardinierele și fâșiile stradale din intersecțiiile și sensurile giratorii din oraș. Însă, nu menționează care sunt costurile, unele imense dacă stăm să analizăm cifrele.

Revitalizarea spațiul verde din Constanța a costat 2.090.148 lei din banii publici, adică aproximativ 418.029 euro cu TVA, după ce Primăria Constanța a atribuit două contracte extrem de scumpe unui SRL din Tulcea, dezvăluie ziuaconstanta.ro. Primul contract este în valoare de 951.850 +86.666 lei TVA și constă în furnizarea de material dendro-floricol pentru completarea fondului vegetal din intravilan -LOT 1- arbori, arbuști, gard viu și trandafiri în valoare.

Prin intermediul celui de-al doilea contract, municipalitatea a cumpărat material dendro-floricol pentru completarea fondului vegetal din intravilan – LOT 2 – flori anuale/ bianuale/ perene/ ierburi decor și acoperitori de sol pentru suma de 964.800 lei la care se adaugă 86.832 lei reprezentând TVA. Durata acestor contracte este de 12 luni.

Câștigătorul contractelor este societatea Multi Flora SRL care nu este străină de „afacerile” cu primăriile. Firma a aprovizionat în ultimii ani Primăria Tulcea, contra cost, cu flori în valoare de sute de mii de euro. Aceeași sursă susține că în anii trecuți a mai câştigat un contract în valoare de 160.000 de fără TVA şi la o licitaţie organizată de Primăria oraşului Năvodari.

Potrivit www.confidas.ro, în 2021 Multi Flora SRL a raportat o cifră de afaceri de 1.458.651 lei și un profit de 320.654 lei la 4 angajați și a încheiat 63 contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.155.100,47 lei.