Actual International

Printr-o filmare impresionantă, Ambasada SUA în Rusia face apel la solidaritate între cele două țări pentru un viitor pașnic

Printr-o filmare impresionantă, Ambasada SUA în Rusia face apel la solidaritate între cele două țări pentru un viitor pașnic
Infoactual/arhiva

O filmare bine regizată, un video scurt dar cuprinzător, care dă fiori numai când privim și ascultăm. Ar putea să facă minuni dacă va ajunge la inimile rușilor, în profunzimea sufletului lor.

Printr-o filmare impresionantă, Ambasada SUA în Rusia face apel la solidaritate între cele două țări pentru un viitor pașnic. Video

Pe Twitter, Ambasada SUA în Rusia a îndemnat la solidaritate între cetățenii celor două țări pentru a crea un viitor pașnic.

Ambasada Statelor Unite în Rusia a declarat că Rusia și Ucraina, cele două țări au fost cândva unite, dar acum trebuie să depună din nou eforturi pentru a crea un viitor mai pașnic.

„De-a lungul istoriei, țările noastre au fost unite de o cultură comună și de realizările noastre,” se arată în postare.

Mesajul este scris în limba rusă dar pe fundal povestitorul vorbește în limba engleză (americană).

„Credem că ceea ce se întâmplă nu este demn de voi și suntem solidari cu fiecare dintre voi, care vă străduiți să creați un viitor mai pașnic.”

În înregistrarea video, ambasada le amintește cetățenilor americani că literatura rusă este predată în școlile americane, iar muzica clasică rusă se aude în „cele mai prestigioase instituții culturale” din Statele Unite. Ideea este simplă: Rusia a avut și are artiști desăvârșiți și oameni deosebiți care au militat pentru iubire și pace națională și planetară,

Oamenii de pe rețelele de socializare au reacționat imediat la videoclipul ambasadei. Părerile sunt diferite și fiecare își exprimă punctul de vedere sau off-ul.

Comentând postarea, o persoană a scris pe Twitter: „Noi, poporul, suntem recunoscători Statelor Unite pentru tot binele pe care Statele Unite l-au făcut de-a lungul istoriei pentru Rusia.”

În timp ce o altă persoană a spus: „Cu excepția faptului că mi-ați tăiat cardurile bancare și nu ați sancționat lista de 6.000 de persoane a lui Navalny. Se pare că eu (un reprezentant al poporului) sunt un dușman mai mare pentru voi decât anturajul lui Putin. Și cum să uiți cuvintele lui Michael McFaul că toți rușii sunt vinovați.”

„Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră! Chiar dacă este doar un sprijin moral, toți oamenii decenți de aici sunt foarte răniți, speriați și dezgustați de ceea ce se întâmplă,” a spus o altă persoană, exprimând durerea din suflet.

Și opiniile nu se opresc aici.