Actual International

Și totuși Rusia are o frică puternică: se teme de atacuri paranormale. Dezvăluire de ultimă oră

Și totuși Rusia are o frică puternică: se teme de atacuri paranormale. Dezvăluire de ultimă oră
pixabay

Călcâiul lui Achile sau oricum am spune, Rusia are o frică și încă una puternică legată de lumea nevăzută, a paranormalului cum o numim noi. Până acum știam că taigaua siberiană i-a oferit lui Putin inclusiv acces la vraci și tratamente fel de fel, care mai de care mai stranii și mai ciudate. Doar că acum informații suplimentare ies la suprafață și dezvăluie noi adevăruri, la fel de șocante și halucinante ca însuși războiul fraticid cu Ucraina.

Și totuși Rusia are o frică puternică: se teme de atacuri paranormale. Dezvăluire de ultimă oră

Un memoriu de la Kremlin dezvăluie că responsabilii guvernului rus au o teamă majoră, de paranormal. ”Sunt mai țăcăniți decât am realizat cei mai mulți dintre noi,” scrie Lauren Wolfe, profesoară de jurnalism la Universitatea din New York, pentru publicația Foreign Policy.

Despre ce este vorba mai exact. Memoriul, preluat și de Insider, dezvăluie modul în care se pregătește Serviciul Federal de Gardă (FSO), care se ocupă cu protecția demnitarilor precum Putin, pentru extinderea războiului din Ucraina – sau a oricărui alt război.

Documentul scoate la suprafață pregătirea psihologică a agenților FSO, care trebuie să aibă „sprijinul moral și psihologic” necesar pentru a rezista unui potențial „atac ideologic masiv”.

Însă rușii nu sunt îngrijorați doar de propaganda uzuală din vreme de război, cum ar fi transmisiuni radio clandestine ori ziare ilegale. Nu, Kremlinul se pregătește pentru „infectarea psihologică a militarilor” de către un inamic care ar urma să-i manipuleze prin hipnoză, dar și prin necunoscute puteri mistice și paranormale. Memoriul avertizează cu privire la „generatoare psi” și „abilități hipnotice” utilizate de militari străini.

Credința în puteri mistice este larg răspândită în Rusia, unde aproximativ 20% din populație apelează direct la serviciile prezicătorilor și peste 60% crede într-o formă sau alta de magie.

Natalia Antonova, scriitoare care trăiește azi în Washington, recunoscută ca expertă în Rusia, fostă corespondentă la Moscova timp de șapte ani, a relatat, cu referire la paranormalul rusesc:

„Eu cred că rușii cred cu adevărat în această chestiune a hipnozei sau telekineziei ori ce vor fi încercând ei să facă acolo. Cei mai mulți dintre noi încercăm încă să trăim în lumea reală, iar [conducerea rusă] nu. Ei nici nu mai încearcă.”

Ce dezvăluie documentul care se pare că a ajuns acolo unde nu au avut previziuni rușii

Memoriul FSO explică faptul că directorul adjunct al instituției, generalul Alexander Komov, e cel mai înalt responsabil însărcinat cu implementarea planului secret de respingere a atacurilor paranormale, în caz că va fi necesar. Komov e pe de o parte pasionat de știință, pe de alta dus cu pluta.

Anul trecut, generalul din Rusia a participat la o conferință organizată de Institutul de Cercetare Spațială al Academiei Ruse de Științe având drept temă posibilitatea de a spiona Pământul din spațiu. Se pare totodată că el se află la conducerea unui grup de consilieri independenți printre care se numără astrologi, practicanți ai magiei negre și prezicători.

Conform memoriului FSO, printre strategiile care ar putea fi utilizate de inamici se numără:

„jocuri psiho-corective”, „viruși-psi de calculator” și influențare psihologică „chimică și biologică”. Psiho-corecția, din cât mă pot dumiri eu, este o pseudo-știință menită a „corecta” dezvoltarea copiilor mici, folosindu-se adesea de jucării, poate include și elemente de psihologie experimentală.

Utilitatea ei în privința demnitarilor care ar putea fi luați în colimator de agenți paranormali străini e îndoielnică. Iar Insider remarcă faptul că e improbabil ca „virușii-psi de calculator”, orice vor fi fiind ei, să afecteze Kremlinul, dat fiind că agenților le este interzis să folosească telefoane ori tablete în timpul serviciului.

Jurnalista de investigații Annie Jacobsen scria într-o carte publicată în 2017:

„Nomenclatura sovietică legată de percepția extrasenzorială a fost redenumită pentru a suna mai tehnic, înlăturându-se astfel toate conexiunile cu trecutul ocult al percepției extrasenzoriale”. Telepatia? A fost rebotezată „transmisii la mare distanță ale sistemelor biologice”. Telekinezie? Deplasarea obiectelor doar gândindu-te la ele a fost redenumită mai nou „emisii de la ființe umane, non-ionizante, în special electromagnetice.”

Există într-adevăr o structură de securitate a statului rus construită special pe principii oculte: telepatie, în primul rând. Și aceasta au confirmat mai mulți oameni pregătiți la Moscova și în Siberia, în acest sens.

Frica este reală și justificată a lui Putin și a echipei sale, pentru că forțele oculte de când a început războiul nu fac altceva decât să se bată între ele. Doar că să nu uităm că binele învinge, iar răul nu durează la nesfârșit.