Politică

Procesul Elenei Udrea s-a amânat din cauza lipsei unui traducător! Avocata bulgară a făcut primele declarații

Procesul Elenei Udrea s-a amânat din cauza lipsei unui traducător! Avocata bulgară a făcut primele declarații

Procesul Elenei Udrea s-a amânat din cauza lipsei unui traducător! Avocata bulgară a făcut primele declarații.

Sâmbătă va avea loc audierea privind extrădarea fostului ministru al dezvoltării, Elena Udrea!

În acest moment Elena Udrea se află în arest, în Bulgaria, asta după ce a fost reținută joi seara, fiind dată în urmărire generală. Fostul ministru ieșise din țară joi dimineață, cu câteva ore înainte ca Instanța Supremă din România să decidă că aceasta trebuie să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute. Elena Udrea urmează să fie audiată de judecătorii bulgari, sâmbătă, când vor decide dacă aceasta va fi extrădată în România.

Surse din Poliția de Frontieră afirmă că fosta consilieră de la Cotroceni și ministru al Sportului și Turismului, dar și al Dezvoltării a plecat cu mașina prin vama Giurgiu. Era mașina ei, pe care o folosește în mod curent. Trebuie precizat că, la ora la care Elena Udrea a părăsit România împotriva ei nu exista niciun ordin de restricție de a părăsi țara, nu avea niciun fel de interdicție din partea instanței. Lucrul acesta este precizat și în comunicatul Poliției.

Sâmbătă va avea loc procesul privind extrădarea Elenei Udrea în România, după cum a anunțat avocata bulgară:

Audierea Elenei Udrea privind extrădarea ei în România a fost amânată pentru sâmbătă, a anunțat avocata bulgară a fostului ministru, care o reprezintă din oficiu. „Elena Udrea nu a spus nimic. Documentele nu sunt traduse, nu este translator. Cazul a fost amânat pentru sâmbătă, nu este nimeni în oraș care să vorbească limba română. Va fi adus un traducîtor de la Sofia. Instanța nu a decis nimic”, a declarat avocata bulgară a Elenei Udrea, pentru Antena 3.

Aceeași avocată a mai spus că Udrea i-a realatat că are o fetiță mică, că nu a știut de condamnare când a plecat din țară și că vrea să se întoarcă în România.

Elena Udrea a părăsit judecătoria fără să facă declarații jurnaliștilor care o așteptau la ieșire.

Decizia instanţei ÎCCJ de condamnare a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare când va fi adusă în țară. Deocamdată, Udrea va trebui să apară în fața unei instanțe din Bulgaria care se va pronunța asupra reținerii ei prin mandat european, precum și a extrădării ei în România.