Actual

Prognoză meteo 15 noiembrie. Ploile vin peste România

prognoza-meteo cod portocaliu
Sursă foto: GdS

Prognoza meteo a zilei de astăzi, 15 noiembrie, vine cu noi desfășurări ale vremii. În această zi vom avea parte de o schimbare. Dacă zilele trecute am avut parte de temperaturi ridicate, acum vremea devine mohorâtă. Aceasta vine la pachet cu averse însemnate, care se vor desfășura în aproape toate regiunile din țară.

Ziua de miercuri, 15 noiembrie, aduce ploi în cea mai mare parte a țării. De asemenea, vom avea parte de temperaturi mult mai scăzute. Totuși, valorile termice se situează în continuare peste normalul perioadei. Maximele pornesc de la 8-10 grade în depresiuni. Acestea ajung până la un maxim de 18 grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo 15 noiembrie

Prognoza meteo a zilei de astăzi, 15 noiembrie, aduce o zi cu mulți nori în Dobrogea și Bărăgan. În aceste zone, se vor desfășura averse pe suprafețe restrânse, iar vântul va avea intensificări. Temperaturile scad ușor, dar se mențin în continuare peste normalul perioadei.

Vremea este mohorâtă astăzi în mai multe zone din țară. Ploi localizate sunt așteptate în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Pe măsură ce încep norii să-și facă apariția. În localitățile montane, aversele vor fi mai frecvente. Iar maximele se vor opri la 14 grade. Va fi o zi înnorată, cu ploi în mai multe localități din Bucovina și jumătatea de nord a Moldovei. De asemenea, temperaturile vor scădea ușor față de ziua precedentă.

Vremea pe regiuni

Se anunță înnorări și ploi pe parcursul zilei în Maramureș și în nordul Transilvaniei. Se răcește puțin, atingându-se o temperatură maximă de 12 grade la amiază.  În timp ce în Transilvania plouă torențial, la munte, la altitudini mari, va ninge. Iar viteza vântului este de peste 80 km/h.

În vestul regiunii, maximele sunt mai scăzute  decât ieri. Acestea vor atinge doar 14 grade. În plus, în Oltenia se înregistrează o vreme cu fenomene accentuate. Vor fi multe ploi, vânt mai puternic și temperaturi maxime de 16 grade la amiază.

Ploi la nivelul țării

În județele din sudul țării sunt înnorări mai accentuate, ploi intermitente și un vânt puternic. În Lunca Dunării se vor înregistra 18 grade după prânz.

Vor fi înnorări și câteva ploi slabe izolate în județele din vestul țării. În condițiile în care vântul va sufla destul de tare, cu rafale de 45 – 55 km/h. Se va înregistra o creștere ușoară a temperaturii.

Temperaturi scăzute în Capitală

Astăzi, în București, temperatura va scădea, dar va fi în continuare peste medie. După-amiază, valorile termice vor fi în jurul pragului de 15 grade. Vor fi ploi slabe, intermitente, iar vântul se întețește. Peste noapte, cerul este senin. Seara aduce o scădere de 7 grade a temperaturii în oraș și de 3 grade la periferie.

Joi, în București, temperatura este în continuare mai ridicată decât în mod obișnuit. Deși va fi soare din belșug, vântul va prinde viteză. Iar joi seară, minima va coborî la doar -1 grad în afara orașului. Vineri dimineață începem ziua cu soare. Dar, pe parcursul zilei, vremea devine mohorâtă și ploile vor apărea. Temperatura scade treptat, ajungând la aproximativ 13 grade până la prânz, conform Pro Tv .