Actual

Prognoză meteo 19 septembrie. Vreme caldă pentru această perioadă

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Prognoză meteo 19 septembrie. În această zi, temperaturile vor fi mai calde decât de obicei. Astăzi, vremea va fi în general frumoasă și caldă. Valorile termice ridicate vor avea efect la nivelul întregii țări. În special, vestul, nordul şi centrul țării vor avea parte de o perioadă extrem de caldă, care va fi cu 4-5 grade mai ridicată față de normalul perioadei.

Cerul va fi variabil, iar ploile vor fi slabe și de scurtă durată, cu precădere în zonele montane. Vântul va sufla în general slab, dar vor fi anumite intensificări în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime pentru ziua de azi se vor situa între 22 şi 30 de grade.

Prognoză meteo 19 septembrie

Vremea pentru ziua de astăzi, 19 septembrie, va fi preponderent frumoasă. Soarele va străluci pe cer, iar temperatura va fi calda. Însă, anumite zone vor avea parte și de precipitații. Vor fi perioade scurte de timp cu înnorări și averse, însoțite de descărcări electrice.

Cele mai afectate zone sunt Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și, ocazional, în Oltenia și nordul Moldovei. Ploile se vor desfășura în intervale scurte de timp pe arii restrânse. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15- 20 l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări de scurtă durată și averse sporadice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19-29 de grade.

Vremea în București

Prognoză meteo 19 septembrie. Bucureștenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu maxime în jur de 27 de grade și minime între 11 și 15 grade. Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade a anului.

Pe cer sunt prognozate înnorări variabile și vânt slab până la moderat. În timpul zilei, presiunea atmosferică va fi ușor mai scăzută. Seara și noaptea, aceasta va crește moderat.

Averse la munte

Prognoză meteo 19 septembrie. La munte, vremea nu va fi atât de frumoasă ca în alte zone ale țării.  În anumite zone, vor fi perioade scurte de înnorări temporare și averse. Mai exact, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali. Ocazional, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice pe arii restrânse.

Se vor înregistra cantități de precipitații de peste 15-20 l/mp. În celelalte masive, vremea va fi capricioasă, cu înnorări și ploi slabe sporadice. În Munții Banatului, vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări localizate pe crestele montane. Vântul va atinge viteze mai mari de 50-60 km/h). Rafale de scurtă durată vor însoți ocazional aversele. Va fi ceață în regiunile îndepărtate, mai ales dimineața și noaptea, în special pe văi și în depresiuni.

Prognoză meteo pe litoral

Cei care aleg să profite de ultimele luni de căldură, pot merge câteva zile la mare. Astăzi, pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă. În cea mai mare parte a timpului, temperaturile vor fi plăcute. De asemenea, puțin mai calde decât de obicei în această perioadă a anului.

Vântul va sufla slab până la moderat și cerul va fi în general senin. Minimele se vor situa între 17 și 19 grade, iar maximele între 24 și 27 de grade. Va fi probabil ceață dimineața și noaptea. Temperatura apei va fi cuprinsă între 21 și 23 de grade, numai bună pentru baie, conform Observator .