Actual

Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Nu vom scăpa de căldură

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Ultimele săptămâni din prima lună de toamnă ne aduc noi provocări. Deși ne apropiem cu pași repezi spre sezonul rece, temperaturile ridicate afectează în continuare țara noastră. Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru următoarele săptămâni.

În intervalul 18 septembrie – 1 octombrie 2023, vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Potrivit experților, un val de aer tropical va afecta România în următoarea perioadă. Vremea se va încălzi treptat și poate ajunge și la temperaturi de peste 30 de grade.

Prognoză meteo pentru următoarele săptămâni

Vremea ne va aduce noi surprize în următoarea perioadă. Se pare că românii nu vor scăpa de căldură și vor avea parte de temperaturi extrem de ridicate. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a venit cu ultimele detalii legate de valorile termice de care vom avea parte.

Prognoză meteo pentru următoarele săptămâni. Un val tropical va afecta țara noastră și va avea efecte la nivelul întregului teritoriu. Temperatura se va încălzi treptat până la data de 24 septembrie. În ultimele săptămâni de septembrie vom avea parte de temperaturi cuprinse între 24-33 de grade Celsius.

Vremea se va încălzi

Prognoză meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea la sfârșitul acestei săptămâni va fi extrem de caldă, cu precădere în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română. Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova sunt zonele care vor înregistra cele mai ridicate valori. Temperaturile vor putea ajunge în aceste zona și la 33 de grade Celsius.

Dar, această săptămână nu va fi lipsită de ploi. Vremea rea se va instala marți în anumite zona ale țării. „Marți 19 septembrie, vor fi averse însoţite de descărcări electrice în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat, Oltenia şi nordul Moldovei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi izolate.” a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo.

Prognoză meteo Banat și Crișana

În Banat, temperaturile nu vor avea variații extrem de semnificative de la o zi la alta. În general, temperaturile se vor situa între  26 și 28 de grade. Minimele vor avea valori între 4 și 16 grade. Vremea se va situa peste normalul perioadei. Vor exista și perioade de răcire între 24 și 25 septembrie. În aceste zile, probabilitatea de ploaie va fi mai mare.

În Crișana, valorile termice vor fi puțin mai joase față de restul teritoriului. În perioada 19 septembrie- 1 octombrie 2023, vremea se va situa în jur de 26 de grade. În restul perioadei, maximele și minimele vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, ajungând la temperaturi situate între 27 și 29 de grade.

Prognoză meteo Transilvania și Maramureș

În Transilvania, temperatura medie se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Vremea va fi variată și va crește de la 24 la 28 de grade. Minimele se vor situa între 8-10 grade. În perioada 19-20, dar și 25-26 septembrie, va fi o probabilitate mai mare de averse.

În Maramureș, vremea va fi în general caldă, maximele fiind cuprinse între 24-28 de grade. Valorile cele mai scăzute sunt prognozate pentru acest sector în data de 19 septembrie. Minimele vor fi cuprinse între  12 – 14 grade, conform Observator .