Actual

Programul flexibil, o condiție a românilor. Ce așteptări au angajații

angajații Sursa foto: dreamstime
Sursa foto: dreamstime

Programul flexibil, o condiție a românilor. Piața muncii este plină de oferte din ce în ce mai bune. Oamenii au multe posibilități pentru a-și găsi un job în domeniul pe care și-l doresc. În acest sens, angajații au anumite condiții. Aceștia sunt mai atrași de job-uri care le oferă flexibilitate.

Trăim într-o lume extrem de agitată, care are o influență extrem de mare la nivelul activităților pe care le desfășurăm. Totul se întâmplă foarte rapid și are un impact mare la nevoile oamenilor. Angajații caută acum un loc de muncă, care să sprijine nevoile de flexibilitate.

Programul flexibil, o condiție a românilor

Angajatorii trebuie acum să se ridice la așteptările și nevoile angajaților. Mai exact, tehnologia și evoluția societății a dus la apariția unei noi nevoi destul de importante. Programul flexibil este una dintre cerințele românilor, când vine vorba de angajare.

Un studiu a semnalat faptul că aceasta este o problemă la nivelul întregii lumi. 82% dintre angajații la nivel mondial doresc ca angajatorii să susțină acest program flexibil. Principalul motiv este faptul că oamenii doresc un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională.

Alegerea unui loc de muncă

Mindspace este unul dintre cei mai importanți furnizori de spații de lucru flexibile. Acesta a publicat rezultatele celui mai recent sondaj de opinie realizat în rândul lucrătorilor. Este vorba de persoane care lucrează în diverse întreprinderi la nivel mondial. Sondajul a avut ca temă schimbările de opinie cu privire la locul de muncă.

Programul flexibil, o condiție a românilor. Conform celui mai recent raport privind starea de bine a angajaților, 82% dintre lucrători doresc ca angajatorii lor să îi sprijine în menținerea unui echilibru între viața profesională și cea privată. De asemenea, un număr surprinzător de 9 din 10 angajați consideră că facilitățile și ofertele de wellness sunt importante în alegerea unui loc de muncă.

Românii vor flexibilitate

Schimbările de comportament la nivelul angajaților sunt vizibile și în cadrul țării noastre. Programul de lucru flexibil este preferat de 48% dintre români. Sondajul sugerează că atitudinea față de muncă și echilibrul dintre viața profesională și cea privată continuă să se schimbe.

Majoritatea angajaților acordă mai multă importanță sănătății mentale și fizice și bunăstării generale. Chiar dacă tendința de „quiet quitting” pare să nu mai fie atât de populară, mai multe companii își aduc angajații înapoi la birou. Companiile trebuie să țină cont de bunăstarea angajaților pentru a rămâne competitive. Deoarece, aceasta a devenit o componentă crucială în creșterea productivității și în menținerea în activitate.

Mai multe zile de vacanță

Starea de bine a angajaților este un criteriu important pentru a duce la randament bun la locul de muncă. Astfel, pentru România, studiul surprinde faptul că unii angajați nu sunt atât de mulțumiți. 48% dintre români preferă un program flexibil. De asemenea, 43% dintre respondenți au spus că au nevoie de mai multe zile de vacanță.

În plus, românii s-au plâns și de alte probleme. 29% au spus că își doresc să aibă asigurate mese sănătoase. O altă problemă este cea a asigurării de sănătate. 25% doresc o îmbunătățire în acest sens. 56% dintre respondenți au spus că scăderea productivității este un efect al locurilor de muncă în care bunăstarea angajaților nu este o prioritate, conform Daily Business.