International

Putin, în niște imagini care arată că își pregătește retragerea din funcție. Cine este bărbatul de care e foarte legat

Vladimir Putin

Un bărbat care a stat în preajma lui Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei din 9 mai, de la Moscova, a alimentat zvonurile privind un posibil succesor al președintelui rus. Aceste informații apar în contextul în care președintele rus ar avea probleme de sănătate.

Putin, în niște imagini care arată că își pregătește retragerea din funcție. Cine este bărbatul de care e foarte legat

Pe rețelele sociale au fost distribuite mai multe videoclipuri în care cei doi stau pe vorbă în timpul paradei. Unii speculează că bărbatul misterios l-ar putea înlocui într-o zi pe Vladimir Putin.

Potrivit lui Igor Sushko, cel care a făcut publice imaginile, bărbatul care vorbește cu Putin ar fi Dmitri Kovalev.

„Tânărul cu care Putin a purtat o conversație lungă și sinceră în Piața Roșie este șeful departamentului administrației prezidențiale Dmitri Kovalev”, a scris el pe Twitter.

Pe Telegram au fost distribuite și alte imagini în care este surprinsă conversația între Putin și bărbatul de lângă el.

„Zvonurile că el ar putea fi succesorul ales de Putin au început imediat să curgă”, a adăugat Sushko.

Comentarii în acest sens au fost făcute și pe platforma Telegram:

„În timpul transmisiunii în direct, camera [a surprins] conversația lor. Unele canale Telegram au sugerat că tânărul este un viitor succesor”, se arată într-o postare.

În vârstă de 36 de ani, Dmitri Kovalev are pe conturile sale de socializare multe fotografii de la meciuri de hochei.

Vladimir Putin este un mare iubitor și practicant al acestui sport, așadar este posibil să-l fi întâlnit pe Dmitri Kovalev la un eveniment sportiv.

Au fost răspândite mai multe zvonuri că ar putea avea Parkinson sau cancer.

Kremlinul a negat astfel de speculații, dar asta nu i-a împiedicat pe observatori să analizeze în detaliu comportamentul lui din timpul diverselor întâlniri.

Chiar dacă Putin nu a făcut public vreun anunț că ar demisiona, speculațiile pe marginea sănătății lui au continuat

În același timp, Baza, o pagină de Telegram dedicată știrilor, susține că Putin vorbește cu Kovalev, fiind chiar un potențial succesor și, totodată, în timpul transmisiunii în direct, camera a surprins conversația lor, fiind extrem de apropiați.

 „Dmitri Kovalev care merge pe lângă Putin, are 36 de ani și, potrivit ”Baza”, este responsabil de unul dintre departamentele Administrației Prezidențiale. Pe pagina lui Kovalev sunt o mulțime de fotografii cu meciuri de hochei. Este posibil să-l fi întâlnit pe Putin chiar în baza acestui hobby comun”.

Putin și-a arătat public dragostea pentru hochei și, la împlinirea a 63 de ani, în 2015, a condus o echipă de hochei formată din foști sportivi profesioniști pensionați împotriva unei echipe de amatori la patinoarul olimpic din Soci.

Deși Putin nu a anunțat public că va demisiona din funcția de lider rus, există o mulțime de speculații cu privire la sănătatea sa.