Actual International

Putin la New York, Paris, Barcelona, Budapesta, într-un circuit turistic inedit. Cum a ajuns liderul rus să se plimbe prin lume

Putin la New York, Paris, Barcelona, Budapesta, într-un circuit turistic inedit. Cum a ajuns liderul rus să se plimbe prin lume

Fiecare om își exprimă indignarea, pe nedreptatea provocată de orice conflict militar, cum poate și știe el mai bine. Unii scriu articole și reportaje, alții pictează sau cântă și exemplele ar putea continua. Puterea creatoare a sculptorilor au dat libertate de mișcare celui mai de temut lider al lumii de astăzi.

Putin la New York, Paris, Barcelona, Budapesta. Cum a ajuns liderul rus să se plimbe prin lume

O miniatură sculptată, care îl reprezintă pe Putin așezat pe un tanc, a ajuns chiar în mijlocul Central Park din New York. Locația aleasă de artist, pentru ca Putin să stea în voie, fără să deranjeze pe nimeni, este un parc de joacă.

Despre creația artistică se știe că a fost anterior amplasată la Paris și Barcelona, pe mai multe terenuri de joacă, unde copii și părinți au privit-o ca pe un lucru inedit. Iar acum se pregătește să plece mai departe, în alte capitale ale lumii.

Imagine cu statuia care se plimbă prin parcurile lumii. Ultima dată a fost văzută la New York. Foto: Captura/realitatea.md

Autorul sculpturii este un artist din Franța, potrivit media. Aceasta a fost expusă și anterior pe mai multe terenuri de joacă din Barcelona și Paris. Prin această idee, creatorul ei vrea să atragă atenția asupra războiului, dar și dictaturii instaurate de liderul de la Kremlin.

Artistul crede că mulți copii au suferit și suferă de pe urma războiului inuman, iar zonele de joacă sunt locul preferat al familiilor, copii și părinți, împreună. Filmare aici.

Două imagini inedite îl înfățișează pe Putin în cele două ipostaze: Putin pe tanc și Putin pe navă, ambele având ca semnificație ”războiul lui Putin” pe uscat, dar și pe apă.

Și o altă sculptură, la Budapesta

Sculptura care îl reprezintă, de asemenea, pe liderul rus, a fost instalată duminică, pe data de 13 martie. Autorul său este Mykhailo Kolodko, un sculptor ucrainean din Ujhorod, care a trăit în Ungaria în ultimii ani și este cunoscut pentru mini-sculpturile sale pline de spirit.

Sculptura cu Putin pe o navă maritimă de război a fost așezată pe digul ”Moscova” din Budapesta, Ungaria.

Sculptura simbolizează, după cum artistul a povestit, deja fraza legendară a grănicerilor ucraineni de pe Insula Șerpilor, care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene la invazia rusă, care a început pe 24 februarie.

Mykhailo Kolodko, sculptorul ucrainean din Ujhorod, care a trăit în Ungaria în ultimii ani și este cunoscut pentru mini-sculpturile sale pline de spirit. Foto: infopost.media

Creația artistică este formată din mai multe părți: baza sa este degetul mijlociu cu un inel sub forma stemei Ucrainei – un trident; pe ea este amplasată un element de bronz sub forma unei nave rusești, pe care navighează Vladimir Putin în direcția deja menționată, adică „la naiba”. Cel puțin aceasta este explicația pe care a dat-o însuși vizionarul ideii, într-un interviu pentru media.

Foto: pixabay