Info Actual

Info Actual > Politică > Raport îngrijorător venit din Spania! Câte cazuri de infecție au fost depistate
Politică

Raport îngrijorător venit din Spania! Câte cazuri de infecție au fost depistate

Raport îngrijorător venit din Spania! Câte cazuri de infecție cu virusul COVID – 19, au fost depistate până acum. Spania a raportat astăzi aproape 65.000 de cazuri de coronavirus şi se apropie de 5.000 de decese.

Criticat că nu a dotat sistemul medical cu echipamente de protecţie sau că a reacţionat prea târziu guvernul de la Madrid spune că Spania a impus cele mai dure restricţii şi a aplicat recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Vestea bună este că numărul persoanelor vindecate în Spania a depăşit cifra 9.000

Numărul deceselor a crescut în ultimele 24 de ore la fel ca cel al noilor contagiaţi precum şi a celor care sunt declaraţi vindecaţi. Totuşi, statisticile zilnice nu cuprind numărul real de cazuri deoarece pacienţii netestaţi sunt practic imposibil de numărat.

Fernando Simon, directorul Centrului de Alertă şi Urgenţe Sanitare: ”Numărul total de cazuri este dificil de ştiut. Vom face studii pentru a putea cunoaşte nivelul real al impactului epidemiei şi cel de transmisie comunitară, pentru că, aşa cum ştiţi, sunt mulţi oamnei care nu au simptome sau care au simptome uşoare sau care nu sunt grave şi nu se prezintă la medic.”

Spitalele sunt în colaps în toate regiunile şi au probleme de lipsă de echipamente de protecţie. Surse din Ministerul de Externe de la Madrid au declarat astăzi că dimensiunile epidemiei au fost dificil de anticipat şi că Spania a aplicat măsurile recomadate de Organizaţia Mondială a Sănăţii.

Sistemul medical spaniol este considerat unul din cele mai bune din lume, iar măsurile aplicate sunt din cele mai dure. Totuşi executivul consideră că niciun sistem de sănătate şi niciun guvern nu a fost pregătit pentru a face faţă acestei pandemii, dată fiind lipsa de informaţii privind comportamentul virusului.