Info Actual > Politică > Rareș Bogdan face noi dezvăluiri: România ar fi vizată de un blestem greu…
Politică

Rareș Bogdan face noi dezvăluiri: România ar fi vizată de un blestem greu…

Rareș Bogdan face noi dezvăluiri: România ar fi vizată de un blestem greu...

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, își dorește ca neînțelegerile care au măcinat politica din ultimii ani să se încheie. În acest context, fostul jurnalist își dorește ca USR PLUS să revină la guvernare, însă cu Florin Cîțu la conducere.

Rareș Bogdan a mai declarat luni, pentru stiripesurse.ro, că ar fi dezastru la urne pentru PNL, USR PLUS și UDMR dacă s-ar organiza acum alegeri.

„(…) Noi preferăm ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare, dar nu renunțăm la Florin Cîțu. Nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția”, a declarat Rareș Bogdan.

În cazul în care nu vor reveni la sentimente mai bune, noi nu vom părăsi timona, spune politicianul Rareş Bogdan.

Eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiza lor și să se gândească ce pot să facă pentru țara asta, că nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat să mergem la guvernare.

În cazul în care nu vor reveni la sentimente mai bune, noi nu vom părăsi timona. Nu vom abandona România și vom continua să guvernăm în orice condiții”, a mai declarat fostul jurnalist.

Rareș Bogdan: „Am învățat din greșelile trecutului”

„(…) Eu cunosc foarte bine istoria recentă și eram student când a condus CDR. Nu avem cum să nu facem anumite paralelisme, de parcă cineva a scris un scenariu pe care călcăm și noi cum a fost atunci. Eu vreau să cred că am învățat din greșelile trecutului și să înțelegem că doar împreună putem reuși, nu separat.

Ar fi o imensă eroare din partea noastră, ca lideri ai coaliției, să ne batem joc de șansa și de valul de simpatie pe care am venit. Încă nu este epuizat valul de simpatie. Oamenii încă au răbdare și ne solicită să ne maturizăm, să guvernăm și să lăsăm războaiele fratricide.

Ceea ce înseamnă că au încă disponibilitatea să ne dea cecuri în alb, dar mult timp răbdarea lor nu va mai dura. Nu ne trebuie decât minte. Dacă nu avem minte la noi să înțelegem oportunitatea și ne batem joc de șansa asta, atunci înseamnă că țara asta are pur și simplu un blestem când vine dreapta la putere”, a declarat Rareș Bogdan în interviul pentru sursa citată.