Diverse

Răsturnare de situație. Un hoț acuză oamenii legii că i-au furat din banii pe care îi avea

Răsturnare de situație. Un hoț acuză oamenii legii că i-au furat din banii pe care îi avea

Un infractor român susține că mai mulți polițiști, la momentul arestării, i-au luat o sumă de 1000 de euro, din totalul confiscat.

Răsturnare de situație. Un hoț acuză oamenii legii că i-au furat din banii pe care îi avea

Un bărbat român, în vârstă de 30 de ani, îi acuză pe polițiștii din Plauen-Germania, care au venit să îl aresteze, că i-au furat o sumă de bani, în valoare de 1000 de euro. Oamenii legii implicați în acest caz aparțineau departamentului de poliție Zwickau și, potrivit procurorului superior Markus Coli, care a declarat pentru BILD, ar exista o suspiciune de furt împotriva mai multor polițiști.

Bărbatul avea un mandat pentru furt și înșelăciune

Pe data de 4 mai, românul a fost arestat, fiind un control de rutină desfășurat în zona orașului Plauen, însă exista și un mandat de arestare pe numele său, în urma căruia acesta era acuzat de furt și înșelăciune, a informat Freie Presse. Infractorul și-a petrecut apoi noaptea în celula de la secție, urmând ca a doua zi să fie trimis unui judecător.

În urma procesului, acesta a fost trimis la Penitenciarul din Zwickau.

Suma de bani confiscată infractorului a dispărut

Fiind nevoit să returneze banii, tânărul de 30 de ani a observat, în timpul transferului, că o sumă consistentă din banii confiscați de polițiști au dispărut fără știrea sa. Astfel, din totalul de 2500 de euro, lipseau 1000, cu toate că procurorul șef Colli a susținut că ar fi vorba de o sumă mai mare, iar infractorul nu a vrut să spună suma exactă.

Ancheta este în desfășurare, pentru a fi găsiți vinovații în cazul banilor dispăruți. Șeful departamentului de poliție din Zickaw, Holger Thierfelder, a declarat pentru BILD că îndată ce acest subiect a luat amploare, au început urmărirea penală și lucrează în prezent la acest caz împreună cu Parchetul din Zickaw. „Evenimentele din secția de poliție Plauen nu îmi dau pace”, a mai declarat șeful departamentului de poliție.

În luna mai, a mai existat un caz controversat care vizează poliția districtului Zickaw, în urma căruia directorul instituției a fost suspectat că a transmis informații sensibile extremiștilor de dreapta, motiv pentru care a fost demis din funcție.