Lifestyle

Reese Witherspoon devine cea mai bogată actriță autohtonă din lume. Averea uriașă a starului de la Hollywood

Forbes.com

Reese Witherspoon a fost desemnată de Forbes drept cea mai bogată actriță autohtonă din lume. Joi (1 iunie), publicația de afaceri a publicat lista actualizată pentru 2023 a celor mai bogate „America’s Self-Made Women”, iar prolifica actriță și producătoare s-a clasat pe locul 59.

Deși averea netă impresionantă a starului din Legally Blonde, de 440 de milioane de dolari (351,3 milioane de lire sterline), a adus-o doar în jumătatea inferioară a listei de 100 de persoane, actrița a fost singura grupată în categoria „divertisment”.

Reese Witherspoon a devenit cea mai bogată actriță autohtonă din lume

Printre celelalte femei incluse pe listă se numără scenarista de televiziune Shonda Rhimes, comedianta Ellen DeGeneres și cântărețele Taylor Swift, Rihanna și Madonna, printre altele. Deși toate cele patru din urmă au mai jucat în filme, profesia lor principală nu a fost actoria.

Witherspoon, în vârstă de 47 de ani, este cunoscută mai ales pentru că a condus o serie de filme aclamate de critică de-a lungul carierei sale variate, care durează de zeci de ani, precum The Man in the Moon (1991), Pleasantville (1998), Election (1999),și Wild (2014).

De asemenea, ea se numără printre cele mai bine plătite actrițe din industrie, după ce a câștigat 35 de milioane de dolari (28 de milioane de lire sterline) în 2023, potrivit site-ului Women in the World.

Deși salariul ei de actriță este cu siguranță mare, ceea ce i-a adus valoarea netă în top a fost vânzarea în 2021 a companiei sale de producție Hello Sunshine, într-o tranzacție evaluată la 900 de milioane de dolari (728,9 milioane de lire sterline).

Actrița are o avere de 440 de milioane de dolari

Actorul a fondat Hello Sunshine în 2016 cu intenția de a spune povești bazate pe femei pentru a „schimba modul în care toate femeile sunt văzute în mass-media”. Printre cele mai mari succese ale sale se numără seriale precum Big Little Lies, Little Fires Everywhere și The Morning Show. Ea a jucat în toate cele trei. Witherspoon deține în continuare 18 la sută din acțiunile companiei.

Sursa ei de bogăție generală este etichetată drept „self-made” prin divertisment, iar ea a primit un scor de opt. Publicația acordă acest număr celor identificați ca provenind „dintr-un mediu de clasă mijlocie sau de clasă medie superioară”.

Aceasta definește self-made ca fiind „cineva care a construit o companie sau a stabilit o avere pe cont propriu, mai degrabă decât moștenind o parte sau toată averea”. Atâta timp cât membrul listei nu a moștenit o afacere sau bani, ea este etichetată ca fiind self-made”.

Diane Hendricks are o avere netă de 15 miliarde de dolari

Pentru a calcula averea netă a unei persoane, personalul Forbes efectuează cercetări amănunțite în documente ale Comisiei de Valori Mobiliare și Bursă, înregistrări în instanță, dosare de succesiune și articole de presă, precum și interviuri cu angajați, manipulatori și administratori de active.

Averea netă nu cuprinde doar banii din contul bancar al unei persoane, ci ia în considerare și alte active, cum ar fi participațiile în companii publice și private, proprietăți imobiliare, obiecte de artă, iahturi, avioane, ferme, podgorii, podgorii, bijuterii, colecții de mașini și multe altele.

Restul listei – în fruntea căreia se află femeia de afaceri Diane Hendricks, cu o avere netă de 15 miliarde de dolari (11,9 miliarde de lire sterline) – a inclus femei din domeniul modei, sănătății, tehnologiei și nu numai, informează independent.co.uk.